El nou mural de la façana de La Bàscula

Ja heu vist el supermural que decora la façana lateral de l'Espai Jove La Bàscula? N'adjuntem algunes fotos, però us convidem a visitar-lo i conèixer els detalls de tot el procés obert a través del qual joves i adolescents de la Marina han pintat el seu espai amb el mural 'Jovedelik' de l'artista El Rughi.

29/10/2020 14:16 h

Mupert

A l’estiu, La Bàscula va obrir una convocatòria a joves artistes urbans per decorar una de les seves façanes laterals amb un nou mural. Es tractava de donar més visibilitat a aquest Espai Jove, amb una imatge que atorgués identitat i singularitat a l’equipament. S’hi van presentar 23 propostes, que fins al 6 de novembre podeu veure exposades al bar de La Bàscula. El 21 de setembre es va reunir el jurat, format per vuit joves de 16 a 25 anys també a partir d’una convocatòria oberta. Amb la col·laboració dels equips de dinamització i tècnics de La Bàscula i del Districte de Sants-Montjuïc, van triar el disseny ‘Jovedelik’ presentat per l’artista El Rughi.

La intervenció a la façana va començar el 7 d’octubre, amb la preparació dels murs. Després d’un taller participatiu amb l’artista, el dia 13 diversos nois i noies van fer els seus dibuixos directament sobre la part del mur que El Rughi ja havia reservat i preparat per encabir-los: es tracta del cervell d’un dels personatges de l’obra, que ara acull idees, símbols, dibuixos i paraules que hi ha plasmat directament el jovent participant.

Ara el nou mural, fet amb la participació d’aquests artistes i joves de la Marina, ja és una realitat. La inauguració, prevista per dissabte 31 d’octubre, s’ha ajornat arran de les darreres mesures adoptades per frenar el contagi de la covid-19.

Aquest projecte d’intervenció mural MurBas s’ha coordinat amb B-murals, entitat que compta amb un àmplia experiència en aquest camp, i que també s’encarrega del projecte dels futurs murals al parc de patinatge de la plaça del Moviment Obrer.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades