L’aplec nadalenc de sardanes, un clàssic de festes

05/12/2021 09:58 h

Esther Estela

L’agenda sardanista barcelonina té una cita ineludible per Nadal: l’aplec que es fa cada any al parc de la Ciutadella. L’organitza la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona i serveix per a cloure l’activitat sardanista a la ciutat fins l’any vinent. Enguany es farà el diumenge 19 de desembre a les 10.30 a la plaça de la Cascada del Parc de la Ciutadella.

Com ja és tradicional, de la música de la ballada se n’encarregaran tres cobles, enguany la Marinada, la Principal del Llobregat i la Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. A més a la mitja part hi haurà torrons i mistela per a tothom que hi hagi col·laborat. L’acte se solidaritza amb la Marató de TV3.

La Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona és formada per deu entitats de la ciutat dedicades al foment de la sardana. Són l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador, les colles Sardanistes de Barcelona, la Comissió Sardanista del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, el Foment de la Sardana de Barcelona, el Foment Sardanista Andreuenc, el Grup Sardanista d’Horta, l’Obra Sardanista Violetes del Bosc i la Taula de Sardanes de Sarrià – Sant Gervasi.