Una nova agència publicoprivada per atreure inversions a la ciutat

Barcelona & Partners és una nova agència publicoprivada per impulsar la captació d’inversions internacionals a la ciutat i atreure projectes de qualitat capaços de reactivar l’economia, crear llocs de treball, transformar el territori i desenvolupar un nou model econòmic per al futur basat en l’economia verda i en la innovació tecnològica.

08/09/2020 16:20 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona & Partners compta amb un programa per identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, perfils professionals i grans esdeveniments susceptibles de poder desenvolupar les seves activitats a Barcelona, i desenvoluparà estratègies, programes i projectes per atreure’ls, acompanyar-los i facilitar-ne la implantació a la ciutat, perquè puguin realitzar una activitat econòmica que contribueixi a la transformació del territori. Agustí Cordón, ex-director general de Fira de Barcelona, dirigirà l’oficina tècnica del programa i ja ha començat a treballar per definir les prioritats, l’estratègia, els primers projectes i el desenvolupament del pla de negoci.

L’agència ha estat impulsada en col·laboració amb Barcelona Global i, tot i que en un primer moment formarà part d’aquesta associació, s’ha dotat de normes pròpies de governança amb l’objectiu que d’aquí a tres anys es converteixi en un organisme independent al servei de la ciutat i l’àrea metropolitana per competir amb altres grans ciutats europees amb organitzacions publicoprivades similars, com London & Partners, I Amsterdam, Greater Paris, Invest in Milano o Berlin Partner.

Barcelona & Partners ja té el suport d’empreses com Banc Sabadell, Fundació Puig, Cuatrecasas, Agbar o Colonial. L’Ajuntament de Barcelona és la primera institució pública a afegir-s’hi.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia