Neix el 42, el primer festival literari de gèneres fantàstics de Barcelona

Barcelona tindrà a partir de la tardor un nou festival literari: el 42, de gèneres fantàstics. Del 3 al 7 de novembre, la Fabra i Coats, com a escenari principal, les biblioteques i les llibreries de la ciutat s’ompliran d’activitats relacionades amb la ciència-ficció, els universos imaginats, la màgia o els relats fantàstics.

17/06/2021 17:15 h

Ajuntament de Barcelona

El programa de la primera edició del Festival 42 tindrà com a eixos principals visibilitzar els gèneres fantàstics o no realistes, amb vocació divulgativa i prescriptiva; connectar els aficionats, tant els més experts com els que s’inicien en el gènere, i fer dialogar la literatura amb altres narratives, com els jocs, videojocs, cine, sèries, còmics o molts d’altres. A més, posarà una atenció especial a les inquietuds dels lectors joves, a les de les autores i lectores i a les de les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat.

El programa del Festival 42 inclourà xerrades, presentacions, entrevistes, tallers, recitals, exposicions i altres activitats, amb la presència confirmada de més d’un centenar d’escriptores i escriptors, amb grans referents del gènere com Albert Sánchez Piñol, Elia Barceló o Adrian Tchaikovsky.

També inclou el lliurament de premis a les millors obres del gènere publicades l’any anterior.

La primera edició del 42 coincideix amb el centenari de Stanisław Lem i la paraula robot, una efemèride que tindrà el seu espai de reconeixement. També s’hi homenatjarà Douglas Adams, Ofèlia Dracs, Ana María Matute, Víctor Nubla i Domingo Santos.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia