Neix el Barcelona Hub d’Art, Ciència i Tecnologia

L’objectiu és explorar i desenvolupar les interseccions entre art, ciència i tecnologia per enfortir la transformació digital de la societat. Nou institucions impulsen el Barcelona Hub d’Art, Ciència i Tecnologia (Artech Hub), per fer de la ciutat un pol global de recerca, formació, difusió, transferència i producció en aquest àmbit.

21/12/2020 14:15 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte del Barcelona Hub d’Art, Ciència i Tecnologia desenvoluparà programes transversals d’impuls de la recerca, la formació, la difusió, la transferència de coneixement i la producció en camps com l’art, el disseny, la ciència i la tecnologia.

Per a dur-los a terme, utilitzarà entorns virtuals i espais físics ja existents, tals com centres de creació i de recerca, infraestructures científiques, empreses i festivals o esdeveniments sobre art, ciència i tecnologia. Fira Barcelona, per exemple, ha posat part del Palau d’Alfons XIII a disposició de l’Artech Hub.

El Barcelona Hub d’Art, Ciència i Tecnologia, un esforç compartit 

L’Artech Hub és una iniciativa transversal i de governança compartida que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Les nou institucions encarregades d’impulsar el projecte són la Universitat Oberta de Catalunya, (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Fira Barcelona, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Barcelona Supercomputing Center (BSC), Barcelona Tech City, Hangar, la New Art Foundation i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).

Etiquetes associades a la notícia