Neix innoBA, el nou espai de referència de l’economia social

Des d’avui, innoBA es converteix en el nou centre de referència per a la innovació socioeconòmica que impulsarà i acompanyarà els projectes d’economia social i solidària que es desenvolupen a la ciutat.

28/11/2018 15:55 h

Ajuntament de Barcelona

Ubicat a l’antic recinte industrial de Can Jaumandreu, al barri de Provençals del Poblenou, innoBA respon a l’estratègia municipal de dotar d’eines i recursos l’economia social i solidària (ESS), per consolidar-la com a motor de transformació cap a una ciutat més justa, social i democràtica.

Actualment, l’ESS representa el 7% del PIB de la ciutat i està experimentant un creixement notable. Només en els darrers dos anys s’ha doblat el percentatge d’empreses d’aquest perfil ateses per Barcelona Activa (del 4% al 8%) i també el nombre de cooperatives creades a la ciutat.

El centre disposarà d’un servei d’acollida per a projectes empresarials amb impacte social o vocació transformadora, i potenciarà la relació amb altres iniciatives semblants d’altres ciutats del món. Aquesta voluntat d’internacionalització de la innovació socioeconòmica ja s’ha començat a articular a través del projecte CITIES que s’ha impulsat amb Mont-real i Seül.

Un altre dels pilars de l’oferta d’innoBA serà “La innoBAdora”, la cinquena incubadora de Barcelona Activa i la primera especialitzada en projectes ESS, amb una capacitat de 56 llocs de treball que podrà acollir entre quinze i vint iniciatives. Actualment ja hi ha allotjats nou projectes que fan evident la transversalitat d’aquesta modalitat econòmica, ja que inclou des d’una agència de viatges sostenibles i turisme responsable fins a una xarxa d’impuls als supermercats cooperatius o una videoteca educativa.

A més, innoBA farà una tasca divulgadora de l’economia social i solidària entre la ciutadania mitjançant activitats, programes i serveis.

La seva ubicació al districte de Sant Martí, a la zona del 22@, no és casual. Aquesta àrea del Poblenou és un dels principals focus d’empreses de nova generació, makers, tallers d’espai compartit i col·laboratiu i agents del canvi.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia