Netegem el fons marí amb motiu del Dia Mundial dels Oceans

Coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans, l’Ajuntament, juntament amb altres entitats, ha impulsat una acció de neteja del fons marí a la platja del Somorrostro durant la qual s’han recollit 30 quilos de residus.

08/06/2018 15:06 h

Ecologia Urbana

Nacions Unides ha instituït el 8 de juny com a Dia Mundial dels Oceans, una jornada destinada a reflexionar i sensibilitzar sobre les conseqüències de  l’activitat humana sobre els oceans i la necessitat de gestionar-los de manera sostenible, ja que són part essencial de la nostra biosfera.

Enguany el lema del Dia és “Netegem els nostres oceans” i gira al voltant de les iniciatives per tal de prevenir la contaminació per plàstic. Segons dades de l’ONU, vuit milions de tones de plàstic acaben als oceans cada any i es calcula que, aquesta contaminació, acaba amb la vida  d’un milió d’aus marines i de 100.000 mamífers  marins anualment.

Per tal de contribuir a amplificar el missatge de respecte als oceans, l’entitat Youtuba, amb la col·laboració del club Patí de Vela, l’Ourdream School, el Casal de Joves Palau d’Alós, Erica i el Centre de la Platja, el centre d’equipament d’educació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat aquest matí una acció ciutadana de neteja del fons marí a la platja del Somorrostro.

30 quilos de residus

Un total de 25 nois i noies, dividits en dos equips, han participat en una competició per veure qui recollia més brossa. Els joves han partit del Club Patí Vela i han travessat el mar, fent paddle surf i caiac, fins a l’Espigó del Gas. Durant el circuit, que han repetit tres vegades, han recollit tots els residus que anaven trobant.

Finalment, entre els dos equips, han recollit un total de 30 quilos de plàstic, vidre, paper i altres residus.

Setmana de Sostenibilitat

Amb aquesta acció de neteja ciutadana del fons marí es posa punt i final a la Setmana de la Sostenibilitat, uns dies farcits d’activitats en què, des de l’Ajuntament, s’ha volgut posar el focus en conscienciar sobre la necessitat de transitar cap a una Barcelona més sostenible i, per tant, més responsable i saludable.

En la programació de la Setmana de la Sostenibilitat, s’han inclòs caminades per ensenyar els cantons més sostenibles dels barris de Barcelona i també una jornada de portes obertes a La Fàbrica del Sol, l’equipament municipal de referència en matèria de sostenibilitat.