No tinc por, crida multitudinària per la pau i contra la violència

La manifestació ciutadana “No tinc por” ha aplegat aquesta tarda mig milió de persones. Una capçalera i lema ciutadans han marcat la marxa a favor de la pau i contra el terror.

26/08/2017 20:28 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona ha fet avui una crida a la llibertat en la manifestació ciutadana “No tinc por”. La reacció de la ciutadania, que va omplir de missatges de solidaritat els carrers després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, ha empès avui també la marxa sota un crit unànime de pau com a millor resposta a la violència.

Un total de 1.130 entitats de 28 països dels cinc continents s’han adherit a la manifestació, on s’han viscut moments de germanor i humanitat, amb abraçades entre persones de diferents procedències, ètnies, races i religions, que ens han transmès que la unitat del poble és la millor defensa contra l’odi.

Paraules, flors i música per la pau

Una capçalera ciutadana amb 75 representants dels cossos de seguretat i d’emergència, i d’entitats i veïns de la Rambla, ha recorregut el passeig de Gràcia, des dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. Acompanyats d’una pancarta amb el lema “No tinc por”, és precisament a aquests col·lectius a qui s’ha volgut agrair especialment la seva resposta durant i després dels atemptats. Han estat acompanyats d’entitats de drets humans i contra el racisme, seguits després per les autoritats i els milers de persones que s’hi han sumat.

Els colors de la ciutat, vermell, groc i blanc, han tenyit la marxa amb els milers de flors que un grup de voluntaris han repartit entre els participants i han guarnit l’escenari de la plaça de Catalunya. La manifestació ha conclòs amb un acte final de poesia i música, amb lectures escollides de Federico García Lorca i Josep Maria de Sagarra, i la interpretació d’El cant dels ocells de Pau Casals, símbol de pau i llibertat.

Gràcies a tots pel suport rebut durant aquests dies. Gràcies a tots per fer que els veïns i veïnes de Barcelona ens sentim molt acompanyats. La ciutat seguirà més forta que mai. Perquè no tenim por i som una ciutat de pau.