Nou ajut econòmic per a famílies vulnerables afectades per la crisi de la covid-19

Un total de 12.100 famílies en situació de vulnerabilitat rebran l’ajut del nou fons d’emergència social per cobrir les necessitats urgents i bàsiques que ha generat la pandèmia. L’ajut, d’entre 1.200 i 2.850 euros en total, segons la renda i el nombre de membres de la unitat familiar, es dividirà en mensualitats que s’abonaran a partir d’aquest mes.

04/09/2020 16:22 h

Ajuntament de Barcelona

Les persones beneficiàries, prop de 34.000, no hauran de fer cap gestió: rebran a casa, amb una notificació prèvia, la targeta moneder Barcelona Solidària, on s’abonarà mensualment l’import que els correspon. Aquest sistema és innovador, elimina la burocràcia i estalvia gestions.

En total, són sis mensualitats d’entre 200 i 475 euros segons la renda del 2019 i el nombre de membres de la unitat familiar. Les tres primeres mensualitats s’abonaran conjuntament a finals de setembre.

Accediran a l’ajut les persones empadronades a la ciutat en data 1 de gener de 2020 que són usuàries dels serveis socials des d’abans del 30 de juny i que han rebut ajuts superiors a 150 euros.

El doble d’ajuts dels serveis socials

Els serveis socials han treballat proactivament des de l’inici de la pandèmia per atendre les urgències generades per la covid-19. Entre l’1 de març i el 30 de juny es van atorgar 8 milions d’euros en ajudes, el doble que durant el mateix període de l’any passat.

Ara s’hi afegeix aquest fons nou, dotat amb 18 milions d’euros, que s’inclou en el pla de xoc social de 35 milions aprovat al ple de juliol per fer front a l’emergència sanitària.

En total, el pressupost extraordinari per atendre l’impacte de la crisi és de 90 milions d’euros. Inclou dotació pressupostària, a més de per a l’emergència social, per a la reactivació econòmica, per a l’adaptació i transformació de l’espai públic i la mobilitat i per al suport a la cultura.