Nou Barris avança en el programa “Protegim les escoles” per crear entorns més segurs i saludables

Aquesta setmana comencen les obres a les escoles Calderón de la Barca i Jesús Maria Claudina Thévenet, i a l’institut escola Turó de Roquetes

29/11/2022 11:40 h

Districte Nou Barris

Nou Barris comença aquesta setmana els treballs de pacificació de l’entorn de les escoles Calderón de la Barca i Jesús Maria Claudina Thévenet, i de l’institut escola Turó de Roquetes. En el cas de les escoles, està previst que els treballs acabin el 27 de gener en tots dos casos.

De la seva banda, els treballs a l’institut escola Turó de Roquetes es van iniciar l’1 de desembre però actualment romanen aturats.

Hi ha cinc centres més: l’escola Ciutat Comtal, que durà a terme els treballs entre el 9 de gener i el 28 de febrer. I el Centre Educatiu Sant Lluís, l’escola Bressol Municipal Ralet, i l’escola Tibidabo. Aquests tres centres començaran les obres el 2 de gener, i les acabaran el 3 de febrer.

Finalment l’institut escola El Molí ha endarrerit l’inici de les obres. Encara no hi ha data concreta.

En total, Nou Barris disposarà al llarg del 2023 de 23 centres amb entorns més segurs i saludables gràcies al programa  “Protegim les escoles”.

Protegim les escoles

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el programa “Protegim les escoles” el gener del 2020 amb la pacificació de l’Escola Grèvol, al districte de Sant Martí, amb l’objectiu de transformar tots els voltants dels centres educatius en espais segurs, amb menys vehicles estacionats i circulant, amb menys accidents i amb una qualitat millor de l’aire.

El programa preveu que, en acabar el 2023, una de cada tres escoles de tot Barcelona tingui entorns més segurs i saludables, la qual cosa vol dir que se’n beneficiaran 86.000 infants d’una seixantena de barris de Barcelona.

Tots aquests espais consoliden un model urbà més pensat per a les persones que per al trànsit. Afavoreixen l’entrada i sortida de les escoles, lluny dels cotxes, sense fums i sense accidents, i amb més zones més agradables perquè els infants juguin i les famílies es reuneixin.

Al web “Protegim les escoles” es pot consultar tota la informació actualitzada de les intervencions i el mapa amb les escoles.

Etiquetes associades a la notícia