Nou Barris ja gaudeix oficialment de la plaça de la República

19/07/2016 17:01 h

Regina Navarro

El tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello i la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, han descobert les noves plaques de la plaça. El nou nom de la plaça vol recordar els valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat entre els pobles, com a acte de memòria a la ciutat. 

La plaça de la República de Nou Barris ha estrenat oficialment aquest dimarts la nova denominació. L’anomenada fins ara plaça de Llucmajor és ja amb caràcter general la plaça de la República, després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, signés l’11 de juliol el decret de canvi de nomenclatura.

Segons el tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello: “El republicanisme és la defensa d’uns valors que segueixen molt vigents, com la llibertat, la igualtat i la fraternitat entre pobles. Amb el nou nom de la plaça recollim un clam dels veïns i les veïnes de Nou Barris de fa moltíssims anys”, ha dit.

Per la seva banda, Janet Sanz ha destacat el simbolisme de canviar el nom de la plaça “el dia en què la Barcelona popular es va aixecar contra el cop feixista antidemocràtic”. “Avui, per fi, és una realitat el que durant anys ha estat una demanda veïnal i d’entitats i associacions per corregir una anomalia en la memòria històrica de la ciutat”, ha expressat.

En l’acte de descoberta de la placa s’han aplegat veïns de Nou Barris i membres d’entitats, que amb banderes republicanes han celebrat el canvi de nom. A més dels regidors que han descobert la placa, hi ha participat Pep Ortiz, de la Taula Unitària de Nou Barris per la República, una entitat impulsora del canvi de nom i que inclou entitats, col·lectius veïnals i persones vinculades a la recuperació de la memòria històrica.

El canvi de nom va ser informat favorablement i per unanimitat per la Ponència de Nomenclàtor i va tenir llum verda al Consell Plenari de Nou Barris el 2 de març. El mes d’abril ja es va fer una inauguració popular de la plaça, en el marc dels actes de celebració del 85è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola.