Nou Barris recupera la masia de Can Valent i el camp de la Damm per a equipaments nous

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat un pla urbanístic per destinar dos espais del barri de Porta, a Nou Barris, a nous equipaments municipals. D’una banda, es recuperarà la masia de Can Valent, construïda al segle XVIII; de l’altra, es recuperarà l’antic camp de futbol del CF Damm, que permetrà ampliar l’oferta de serveis públics del barri.

05/05/2019 11:04 h

Ajuntament de Barcelona

Els nous usos de Can Valent

La històrica masia de Can Valent està formada per un edifici de planta basilical asimètrica amb un alt valor patrimonial i està protegida pel Catàleg de patrimoni arquitectònic de la ciutat. L’acord ha establert la rehabilitació d’aquesta masia, que es durà a terme durant el proper mandat per ubicar-hi un centre de serveis de l’Administració pública, amb usos d’interès públic, que es consensuaran amb el veïnat.

És una de les poques masies singulars i característiques que queden al territori, i per això se’n vol mantenir al màxim la fisonomia original, la història i la història del passat agrícola de la zona.

La rehabilitació de la finca tindrà un cost aproximat de 750.000 euros i inclou la consolidació d’elements com cobertes, murs perimetrals i forjats, l’execució dels serveis bàsics i la delimitació dels espais per als futurs usos.

L’aprovació del Pla urbanístic integral, que es va aconseguir amb el suport de tots els grups municipals i l’abstenció del Partit Popular, ordena els terrenys de l’avinguda de Rio de Janeiro, 51-59, que inclou la masia i l’entorn, però també una segona finca de titularitat privada.

El pla urbanístic atorga a aquesta segona finca usos de tanatori de barri de titularitat privada; aquest tanatori estarà situat just a tocar del cementiri de Sant Andreu. Per poder construir el tanatori, la propietat haurà de presentar un projecte constructiu que s’adeqüi a la legalitat vigent.

Un antic camp de futbol per a nous equipaments esportius

Per tal de buscar un guany per al barri i el veïnat, el Districte ha acordat amb la propietat del sòl privat una permuta de terrenys que també s’inclou al document urbanístic. Així, l’antic camp de futbol del CF Damm passarà a ser de titularitat municipal. El terreny, de 6.384 metres quadrats i situat al carrer de l’Escultor Ordóñez, 129-169, es dotarà d’usos esportius, que s’acordaran amb el veïnat de Porta mitjançant un procés participatiu i que permetran ampliar l’oferta de serveis públics al barri.

Etiquetes associades a la notícia