Nou Barris torna a mobilitzar-se contra la violència vers les dones

Actes reivindicatius al districte abans i després del 25-N

16/11/2018 09:13 h

Districte Nou Barris

Exposicions, teatre, música, cinema… A través de les entitats i equipaments, Nou Barris ofereix un ampli ventall d’activitats per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere. En totes elles, hi trobarem temàtiques al voltant de la figura de la dona i la violència de què són objecte, com la xerrada on ens preguntarem si es cuiden prou, el teatre cabaret feminista, o la xerrada sobre gènere i igualtat en la fotografia. També tindrem lectures dramatitzades al voltant del maltractament, l’espectacle “Sutilmente MaltraAtadas” o una xerrada al voltant de les relacions tòxiques.

A més, el 23 de novembre, la Casa de l’Aigua acollirà l’acte institucional, amb la lectura del manifest a les 18 h; el teatre fòrum Akelarde a les 18.15 h, amb una obra que exposa els masclismes quotidians amb què ens troben les dones al llarg de la vida, la minimització o normalització dels seus malestars, i què succeeix quan es rebel·len i oposen resistència; i també la marxa “Ens volem vives” que anirà a partir de les 19.20 h de la Casa de l’Aigua a la plaça Verda, per acabar a la mateixa plaça amb el concert de Ascensa Furore en el marc del cicle Barcelona Districte Cultural.

Podeu consultar tota la programació aquí.

El 25 de novembre

El 25 de novembre de 1960, les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, van ser brutalment assassinades a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo, a la República Dominicana, mentre anaven a visitar els seus marits empresonats.

L’any 1981, el 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere en el context del primer “Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe” celebrat a Bogotà, la capital de Colòmbia. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. No va ser fins al 1999, però, quan Nacions Unides va donar caràcter oficial a aquesta data.

Etiquetes associades a la notícia