Nou casal de barri a la Sagrera

El Casal Torre de la Sagrera, situat al carrer de Berenguer de Palou, 52-62, neix per promoure les iniciatives de les entitats socioculturals del barri, ampliar l'oferta d'activitats i ser un espai de participació per als veïns i les veïnes. S'inaugura diumenge, 26 de novembre.

24/11/2017 17:53 h

Ajuntament de Barcelona

El centre respon a la necessitat de la Sagrera d’ampliar els espais per difondre les activitats que organitzen les entitats socials i culturals del barri relacionades amb l’activisme veïnal, la cultura popular, l’escoltisme, la gastronomia o el lleure.

L’equipament, que té 760 metres quadrats dividits en quatre plantes, disposa de sala d’exposicions i sala de lectura, un espai de criança, un buc d’assaig per a dotze músics, despatxos, dos espais polivalents, taller de cuina, magatzem, terrassa amb tallers exteriors, una plaça d’activitats a peu de carrer i un auditori amb capacitat per a cent persones ubicat al nou edifici annex.

La gestió cívica de l’espai la farà el veïnat amb la Federació Torre de la Sagrera. L’entitat, que aplega cinc associacions del barri, va guanyar el concurs públic.

Recuperació d’un edifici històric al districte de Sant Andreu

La Torre de la Sagrera, edifici d’estil neoclàssic construït l’any 1875, és l’únic element arquitectònic que queda d’un antic conjunt industrial del qual formava part.

Per poder esdevenir el casal de barri, l’immoble ha passat una àmplia rehabilitació durant els últims dos anys que ha permès mantenir alguns dels elements característics de la façana. A més, durant els treballs s’hi ha localitzat un refugi de la Guerra Civil que s’obrirà al públic després d’una segona fase d’obres.

El pressupost de remodelació de la Torre de la Sagrera ha estat de 2.721.409 euros.