El nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia ja té llum verda

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge ha aprovat definitivament el projecte que preveu traslladar les instal·lacions a un espai de 25.750 metres quadrats de Montcada i Reixac per millorar l’atenció dels animals i les condicions de les persones que hi presten servei. Les obres començaran a finals d’any i s’allargaran fins al 2025.

19/09/2023 17:58 h

Ajuntament de Barcelona

Les 2,6 hectàrees inclouen edificis, espais lliures enjardinats i espais d’esbarjo per als animals, en un complex que s’integrarà en l’entorn natural que l’envolta.

A més de les zones d’administració, de públic, d’adopcions, de personal, de veterinària i d’hospitalització, hi haurà 219 boxs d’entre 8 i 12 metres quadrats connectats a patis oberts i diverses gateres amb capacitat per a 350 gossos i 150 gats.

Sensibilització i promoció de l’adopció

El nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB) es dedicarà a acollir els animals perduts, abandonats i comissats de Barcelona i de Montcada i Reixac.

A més, desenvoluparà línies de recerca de benestar animal, promourà l’adopció i fomentarà la tinença responsable amb col·laboracions amb escoles, entre altres actuacions.

Exemple de col·laboració institucional metropolitana

El nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia és un exemple de col·laboració institucional metropolitana per desenvolupar equipaments, preservar espais naturals protegits i millorar les condicions de vida del veïnat dels barris fronterers.

Un cop aprovat inicialment el projecte a la Comissió, ara en continua la tramitació. La previsió és començar les obres al novembre i que s’allarguin dos anys.

Etiquetes associades a la notícia