Nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona per millorar el benestar animal

El projecte, aprovat inicialment a la Comissió d’Ecologia Urbana, Infraestructures i Mobilitat, preveu traslladar les instal·lacions a un espai de 25.750 metres quadrats de Montcada i Reixac per millorar l’atenció dels animals i les condicions de les persones que hi presten servei.

21/03/2023 20:15 h

Ajuntament de Barcelona

Les 2,6 hectàrees inclouen edificis, espais lliures enjardinats i espais d’esbarjo per als animals, en un complex que s’integrarà en l’entorn natural que l’envolta.

A més de les zones d’administració, de públic, d’adopcions, de personal, de veterinària i d’hospitalització, hi haurà 219 boxes d’entre 8 i 12 metres quadrats i diverses gateres amb capacitat per a 350 gossos i 150 gats.

Sensibilització i promoció de l’adopció

El nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB) es dedicarà a acollir els animals perduts, abandonats i comissats de Barcelona i de Montcada i Reixac.

A més, desenvoluparà línies de recerca de benestar animal, promourà l’adopció i fomentarà la tinença responsable amb col·laboracions amb escoles, entre altres.

Exemple de col·laboració institucional metropolitana

El nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia és un exemple de col·laboració institucional metropolitana per desenvolupar equipaments, preservar espais naturals protegits i millorar les condicions de vida del veïnat dels barris fronterers.

Un cop aprovat inicialment el projecte en comissió, ara continua la tramitació. La previsió és començar les obres a la tardor.

Etiquetes associades a la notícia