Nou circuit interpretatiu al Zoo de Barcelona

S’ha estrenat un nou circuit interpretatiu al Centre de Descoberta del Sahel del Zoo de Barcelona per oferir als visitants una experiència emotiva que els permeti conèixer millor la bioregió de la sabana del Sahel. Es planteja el passeig per aquest espai com una ruta des de l’oceà Atlàntic fins al mar Roig. Comença al Senegal i s’acaba a Eritrea, passant per sis països més, i té diversos elements de retolació que marquen el recorregut perquè es visqui com un autèntic viatge.

12/03/2022 10:38 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu general de la instal·lació és generar un impacte positiu en la situació de la fauna, els hàbitats naturals i els modes de vida tradicionals lligats a aquesta gran bioregió. Per aconseguir-ho, el circuit incorpora els elements següents:

  • Un gran arc d’entrada, que convida a conèixer l’espai i incorpora informació bàsica i visual d’aquesta bioregió, i un segon arc a l’altre extrem del circuit.
  • Dos faristols: al llarg del circuit expliquen qüestions de l’hàbitat i les espècies que hi viuen.
  • Dos rètols didàctics a la instal·lació de cada espècie, un adreçat als infants i l’altre als adults.
  • Un rètol al final del recorregut, que busca implicar el públic en la conservació, amb crides a l’acció.
  • Dos conjunts de pintura a terra: aporten la ubicació geogràfica i la sensació de viatge continental amb ones del mar que arriben a la sorra reproduint l’oceà Atlàntic i el mar Roig davant dels dos arcs d’accés, i franges amb el nom de cada país al llarg d’aquesta travessa pel Sahel.

Aquests elements formen la primera fase de desplegament d’aquest circuit interpretatiu, que es completarà a principis del 2023.

Seguint el nou model, el Zoo de Barcelona desplega una estratègia comunicativa integral que permet que la visita esdevingui una experiència completa i no es limiti a l’observació d’un conjunt d’instal·lacions amb animals. Aquesta estratègia es basa en quatre pilars: transmissió efectiva de la informació (perquè el visitant s’hi interessi), conservació (tots els espais s’han de connectar amb un objectiu de conservació), acció (es vol aportar al visitant esperança i eines per resoldre els problemes exposats) i emoció (tota experiència al Zoo ha de ser emocionant i generar empatia).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades