Nou contracte 2021-2023 del servei de neteja de pintades, eliminació de cartells i retirada de pancartes

El nou contracte 2021-2023 del servei de neteja de pintades, eliminació de cartells i retirada de pancartes entra en funcionament demà, 24 de gener. La prioritat és millorar el paisatge urbà, i per garantir-ho es reforçaran les actuacions. A més, com a novetat, s’utilitzarà la intel·ligència artificial per identificar l’autoria de les pintades i s’incorporaran mesures per reduir la contaminació acústica dels vehicles.

23/01/2021 12:06 h

Ajuntament de Barcelona

El nou servei de neteja de pintades amplia de 72 a 92 les persones que hi treballen. En total, 26 equips de dues persones amb furgonetes hidronetejadores operaran de dilluns a dissabte, i 5 equips els diumenges.

A més de subrogar tot el personal actual, el nou contracte estableix que un 10% de la plantilla han de ser persones que es trobin en situació d’atur amb dificultats especials d’inserció laboral o d’exclusió social. També s’han de promoure mesures per a la igualtat de gènere i la conciliació i criteris de respecte a la diversitat funcional.

Què fa el servei de neteja de pintades?

L’actuació inclou, com fins ara, l’eliminació de les pintades en parets d’edificis no catalogats, voreres i calçada, i la realització especial de neteja vertical.

Amb el nou contracte també es podrà actuar a les plaques de carrer, faristols informatius, guinguetes o quioscos de concessió municipal.

Novetats del servei de neteja de pintades

S’introduirà un catàleg d’etiquetes que ajudi a identificar l’autoria de les pintades a través d’un sistema d’intel·ligència artificial.

També s’executarà un pla de reducció de la contaminació acústica a tots els vehicles del servei.

El servei de neteja de pintades va fer 164.662 actuacions a la ciutat durant el 2019.

Etiquetes associades a la notícia