Nou enviament de material humanitari a Kíiv

En una visita a la capital d’Ucraïna, l’alcaldessa, Ada Colau, i el cap de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, han anunciat que l’Ajuntament farà un enviament immediat de generadors d’electricitat per fer front a les baixes temperatures. També s’hi enviarà un equip hidràulic d’excarceració necessari per al salvament de persones, a més de 300 vestits de protecció biològica, 100 vestits de protecció química i 15.000 mascaretes.

09/12/2022 14:43 h

Regina Navarro

A principis de l’any que ve també s’hi enviaran dos vehicles addicionals: una grua amb capacitat d’elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat, i un nou camió autobomba dels Bombers.

A l’estiu, en el marc de l’acord de col·laboració amb Kíiv, ja s’hi van enviar dos vehicles dels Bombers: un camió autobomba i un vehicle autobraç articulat cedit pel Port de Barcelona que permet treballar a 37 metres. A més, també s’hi va enviar material especialitzat en la protecció i extinció d’incendis i material sanitari.

El consistori subvenciona actualment fins a cinc projectes o programes realitzats per entitats que treballen sobre el terreny: el Comitè Català per als Refugiats, Creu Roja, Farmamundi, Pallassos Sense Fronteres i Unicef. D’altra banda, actualment la Xarxa d’Ateneus de Fabricació de Barcelona està elaborant, amb impressores 3D, peces per fer torniquets. Fins ara s’han fabricat peces per a 500 torniquets.

L’Ajuntament ha mostrat des del principi el suport a Ucraïna davant la invasió de les tropes russes. A més de l’acord de col·laboració i amistat, Kíiv serà la ciutat convidada a la Mercè de l’any que ve, i l’alcalde, Vitali Klitxkó, ha visitat Barcelona en dues ocasions.

 

 

Notícies relacionades