Nou espai del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana per oferir una millor atenció ciutadana

Aquesta setmana s’estrenen les noves instal·lacions del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana a l’espigó del Bogatell. Amb aquest espai guanyarà 60 metres quadrats en unes instal·lacions pròpies i deixarà de compartir mòdul amb Cicle de l’Aigua, com han fet els darrers anys. A més, s’ha reformat el mòdul de la Barceloneta per adaptar-lo a la tasca del grup. Aquest operatiu està en marxa des de fa nou anys, vetlla per la seguretat de la ciutadania a les platges i s’ha adaptat a les mesures excepcionals d’aquest estiu.

06/08/2020 15:11 h

Ajuntament de Barcelona

Des que es va posar en funcionament el 22 de juny, els agents del Grup de Platges han portat a terme el següent:

  • Han interposat 3.843 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada.
  • Han intervingut 30.506 productes : unes 28.645 llaunes i 644 productes tèxtils.
  • Han efectuat 14 detencions.
  • Han investigat 46 persones més en relació amb fets il·lícits penals, com ara furts, robatoris amb violència i intimidació, robatoris amb força a vehicles estacionats, etc.
  • Han interposat 499 denúncies a vehicles de mobilitat personal.
  • Han interposat 44 denúncies per activitats i serveis no autoritzats (massatges).
  • Han interposat 12 denúncies per no utilitzar mascareta en les zones on és obligatòria.

Pel que fa a l’activitat de la patrulla marítima:

  • Ha ofert 19 serveis d’auxili en el mar i en els espigons, on també s’ha retirat 2.460 persones.
  • Ha interposat 45 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria de les quals eren per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en què no està permès el bany o el pas està restringit.

Per garantir que l’ús de les platges es pot fer amb seguretat sanitària, i amb l’objectiu de preservar la salut de la ciutadania, es controla l’accés i l’aforament a la zona de sorra. Quan ja gairebé s’arriba a l’aforament màxim, es tanca l’accés de manera parcial o total, per poder-hi garantir el distanciament físic. Quan s’adopta aquesta mesura també vetllen perquè no es donin situacions de saturació als espais públics existents a la franja anterior a les platges. A més, s’encarreguen de controlar l’ús de les mascaretes.

Els policies d’aquests grups patrullen a peu, amb escúters, vehicles de quatre rodes, bicicletes, vehicles tipus quad i amb dues embarcacions semirígides, i es desplegarà fins a finals de setembre.

Etiquetes associades a la notícia