Nou full de ruta per al 22@

La Comissió d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat ha acordat la suspensió de les llicències dels solars del barri del 22@ que no tenen cap planejament urbanístic ni cap llicència en marxa amb l’objectiu de replantejar-ne els usos econòmics, habitacionals i municipals. L’acord afecta una superfície del 21,55%, i la durada de la suspensió és de quatre mesos. Durant aquest temps es definiran les actuacions urbanístiques tenint en compte les aportacions del procés participatiu amb el veïnat, “Repensem el 22@”, i l’acord amb institucions, agents econòmics i el món universitari, “Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible”.

18/02/2020 19:31 h

Ajuntament de Barcelona

El planejament urbanístic dels solars del 22@ que no tenen cap planificació urbana ni llicència tramitada s’adaptarà a les necessitats i les demandes dels diferents actors econòmics, socials, veïnals i acadèmics que conviuen al barri. La suspensió no afecta els planejaments urbanístics ja aprovats, que es podran acabar de tramitar.

Impuls a l’economia i l’habitatge protegit

Algunes de les demandes principals que es van exposar al procés participatiu “Repensem el 22@” són incrementar l’habitatge protegit i els equipaments municipals i protegir els teixits urbans tradicionals i el patrimoni industrial del Poblenou.

Pel que fa a l’activitat econòmica, el “Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible” insta a reforçar la innovació tecnològica i a afavorir el desenvolupament de les indústries creatives, la indústria 4.0 i l’economia verda.

Calendari d’actuacions

Al mes de març es presentarà al Ple del Consell Municipal la mesura de govern per definir els usos dels solars i així, durant el mes de juny, es podrà aprovar inicialment el nou planejament urbanístic de la zona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades