Nou impuls a les Fàbriques de Creació

Les Fàbriques de Creació seran l'eix per on es canalitzarà el suport municipal a la creació cultural, amb un programa modern de suport al talent barceloní. S'hi inclouen dues novetats: la creació de fàbriques associades i l'impuls de la xarxa en àmbit metropolità.

19/10/2017 19:53 h

Redacció

“Deu anys després de posar en marxa el projecte, és la primera vegada que es proposa una mesura de govern per tal d’introduir millores que s’han anat acordant amb els operadors”, ha subratllat el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni. En la mateixa línia, ha assegurat que “aquest sistema creatiu donarà resposta a la necessitat de tenir una política de suport generalitzada al talent i a la creació de la ciutat“.

Una de les novetats que es preveu és l’ampliació de la xarxa amb l’objectiu de reconèixer l’existència d’iniciatives de caire privat i associatiu que poden formar part d’aquest sistema creatiu públic barceloní. En paral·lel, també s’hi podran incorporar espais de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet i Badalona, entre altres, a fi de “donar les màximes facilitats als qui volen impulsar projectes creatius i, per tant, redundar també en la densitat cultural de la mateixa ciutat”, ha assegurat Collboni.

Aquesta mesura de govern, que es debatrà al pròxim plenari municipal, vol assolir un conjunt de cinc grans objectius: un marc de relacions global, un model de governació comuna, un sistema d’avaluació quantitativa i qualitativa, una definició programàtica global i l’ampliació de la xarxa de Fàbriques de Creació.

Consulteu aquí  el document de la mesura de govern.

Programa Fàbriques de Creació

El programa va ser presentat a Plenari a l’octubre del 2007 com una de les principals estratègies d’acció en l’àmbit cultural. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa era augmentar la xarxa pública creativa de la ciutat, transformant edificis singulars de Barcelona en espais generadors de cultura i lliurar-los a grups i associacions amb la finalitat d’ajudar a estimular la creativitat de la ciutat.

Els projectes que avui formen part de la xarxa de Fàbriques de Creació són els següents: La Caldera (dansa), el Graner (dansa), Hangar (arts visuals i tecnològiques), La Central del Circ (circ), la Nau Ivanow (arts escèniques), La Escocesa (arts plàstiques i visuals), l’Ateneu Popular 9 Barris (circ), la Sala Beckett (dramatúrgia i arts escèniques), la Seca Espai Brossa (arts escèniques), el Tantarantana (arts escèniques) i la Fabra i Coats (pluridisciplinari).