Nou laboratori d’indústries creatives a Palo Alto

La Nau E, al recinte de Palo Alto, es convertirà en el nou laboratori d’indústries creatives de Barcelona i tindrà l’objectiu d’impulsar el creixement de les empreses del sector, especialment les vinculades a l’audiovisual i les noves tecnologies de llum i so.

18/11/2021 18:44 h

Ajuntament de Barcelona

El nou pol d’indústries creatives disposarà de 2.000 metres quadrats de superfície i incorporarà mòduls flexibles per allotjar empreses de nova creació, laboratoris per a l’experimentació accessible al conjunt del teixit creatiu, on puguin crear nous productes i serveis amb l’ajut de les tecnologies audiovisuals més avançades, i espais expositius per propiciar que el talent creatiu s’apropi al mercat.

El projecte té un pressupost de 5,5 milions d’euros, amb el qual es rehabilitarà tant l’exterior com l’interior de la Nau E, un immoble catalogat i protegit patrimonialment, preservant-ne els elements arquitectònics originals i mantenint l’enfiladissa verda que cobreix totalment la façana del recinte.

Les obres començaran l’abril del 2022 i la intervenció s’allargarà un any.

Més de 8.100 empreses a la ciutat

El nou laboratori incentivarà la col·laboració publicoprivada per fer créixer encara més un sector que ja té més de 8.100 empreses (l’11,8% del total) que ocupen 143.461 barcelonins i barcelonines (el 13,7% del total). Unes xifres que evidencien que les indústries creatives són un sector clau per al present i el futur de Barcelona i que situen la ciutat com a referent internacional, ja que és la novena ciutat europea quant a intensitat creativa.

 

Etiquetes associades a la notícia