Nou Pla d'usos perquè Sant Antoni sigui del veïnat

La rehabilitació del Mercat de Sant Antoni i la superilla del barri marquen l’agenda del futur Pla d’usos per prevenir els efectes de la gentrificació. La prioritat és limitar l’obertura de nous establiments i comerços que puguin afectar tant la singularitat del barri com el comerç de proximitat o els espais de lleure.

23/02/2018 14:54 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Gerardo Pisarello: “Volem que el veïnat gaudeixi del mercat i de la superilla, i que #SantAntoni continuï sent Sant Antoni.”

 

El Mercat de Sant Antoni i la superilla

L’objectiu del Pla d’usos és anticipar-se als possibles efectes derivats de la rehabilitació del Mercat de Sant Antoni i de la implantació de la superilla, dues accions enfocades a dinamitzar el comerç de proximitat característic i fer del barri un espai per a les persones en lloc dels cotxes. Les finques amb la façana de cara a la gran via de les Corts Catalanes i a l’avinguda del Paral·lel, excepte les de l’illa dels carrers del Parlament i de Viladomat, queden fora de la regulació del Pla d’usos.

Limitació de l’obertura de nous establiments

La possible proliferació d’altres tipus d’establiments que puguin amenaçar la singularitat de Sant Antoni queda restringida amb mesures dirigides a limitar i fins i tot prohibir l’obertura de restaurants, bars, botigues de degustació, autoserveis, bodegues, locals musicals i de lloguer de vehicles. Un factor important de la regulació serà el nombre d’establiments ja oberts, així com la distància entre els que són del mateix tipus. Així mateix, l’amplada dels carrers serà determinant per concedir noves llicències, fet que comportarà la prohibició en carrers de menys de 20 o 25 metres, en funció de la via. L’objectiu és evitar la concentració de serveis del mateix ram i l’empobriment del caràcter genuí del barri.

Llista d’activitats regulades

  • Restauració: bars, restaurants i locals de degustació
  • Establiments alimentaris: autoserveis
  • Altres establiments de venda d’aliments: botigues de plats preparats i amb màquines expenedores
  • Locals amb activitats esportives, de joc i atraccions
  • Activitats musicals i audiovisuals
  • Establiments culturals i socials, exceptuant les ludoteques
  • Botigues de conveniència

Aquest nou Pla d’usos de Sant Antoni ha estat aprovat inicialment per la Comissió de Govern i comença ara a tramitarse. El Plenari l’haurà d’aprovar definitivament en els pròxims mesos.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades