Nou programa per digitalitzar l’economia social i solidària

El programa MatchImpulsa neix per fomentar la digitalització de l’economia social i solidària (ESS) i l’economia col·laborativa. L’objectiu del primer programa de la Càtedra Oberta en Economia Digital, ofert amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), és que les entitats i empreses d’aquest àmbit entrin de ple en l’economia digital en un moment de canvi que s’ha accelerat des de l’inici de la pandèmia.

05/05/2021 14:34 h

Ajuntament de Barcelona

El nou programa segueix les línies marcades per l’estratègia de ciutat d’ESS 2030, que identifica el repte de la digitalització i la creació de plataformes digitals com un dels objectius principals. A aquests objectius s’hi suma la voluntat d’incloure-hi la perspectiva feminista, de pal·liar l’increment de les desigualtats de gènere en processos de digitalització i d’accelerar l’adopció de mesures d’igualtat en els entorns digitals de les empreses.

La nova Càtedra Oberta té un import total fins a finals del 2021 de 701.500 euros, dels quals l’Ajuntament de Barcelona n’aportarà el 55%, destinats a finançar projectes d’ESS i d’economia col·laborativa, assessorar-los i oferir-los mentoria, enfortir les relacions en sectors concrets i fomentar la col·laboració entre projectes.

El programa s’estructura en tres línies estratègiques:

  • La digitalització d’entitats i empreses, i la creació i reforç de plataformes digitals: es posen en marxa tres programes per acompanyar i ajudar, en diferents graus, cent empreses i organitzacions a madurar la seva estratègia digital, adaptar el seu model d’organització al teletreball i començar a treballar amb plataformes digitals o crear-ne una de pròpia.
  • El reforç d’ecosistemes clau de l’ESS a Barcelona: en especial, el de l’agroecologia —l’any en què Barcelona és capital mundial de l’alimentació sostenible— i el del feminisme digital, que té per objectiu teixir un ecosistema de pràctiques i valors feministes de l’economia digital a Barcelona i crear un recurs per a l’empoderament de les dones i la promoció de masculinitats alternatives.
  • Grups d’experts en tecnologia, igualtat i universitat-empresa, per oferir recursos que permetin avançar en la digitalització amb la guia dels qui més en saben.

MatchImpulsa es durà a terme entre el 25 de maig i el 31 de desembre de 2021, i per participar-hi cal inscriure’s al web matchimpulsa.barcelona.

Etiquetes associades a la notícia