Nou reconeixement internacional al Pla Clima

El CDP (Carbon Disclosure Project) és una organització sense ànim de lucre que recull informació sobre els riscos i les oportunitats sobre al canvi climàtic, els plans de reducció d’emissions i la transparència en les accions per mitigar els efectes del canvi climàtic. L'organisme internacional ha fet públic avui el primer rànquing global de ciutats, amb una selecció de les 43 ciutats, punteres en la lluita contra el canvi climàtic, entre les quals hi ha Barcelona.

13/05/2019 17:40 h

Ecologia Urbana

Barcelona ha estat seleccionada avui pel Carbon Disclosure Project (CDP) en el seu rànquing de ciutats pioneres en la lluita contra el canvi climàtic per les polítiques que s’apliquen a la ciutat a través del Pla Clima.

Així doncs, Barcelona entra a formar part del grup líder, conjuntament amb altres grans urbs com Londres, París, Ciutat del Cap o Hong Kong, i esdevé l’única ciutat de tot l’Estat que entra en el primer grup de ciutats líders.

La ciutat ha rebut altres reconeixements, com ara del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia Europeus, que va premiar el Pla Clima de la capital catalana com a millor iniciativa en la categoria de grans ciutats europees.

El reconeixement del CDP és un nou reconeixement internacional per a Barcelona en relació a la lluita contra el canvi climàtic i les seves polítiques de sostenibilitat.

El Pla Clima

L’Ajuntament de Barcelona desenvolupa la seva acció contra el canvi climàtic mitjançant el Pla Clima de Barcelona. És el full de ruta de la ciutat per contribuir amb els objectius de París de no superar la temperatura del planeta un 1,5ºC respecte el període preindustrial.

Per aconseguir-ho estableix les mesures necessàries per reduir les emissions per càpita de la ciutat un 45% per l’any 2030 i ser neutre en carboni l’any 2050, tal com es requereix segons el darrer informe del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPPC).

El Pla Clima s’ha coproduït amb la ciutadania i les entitats signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 (actualment en són més d’un miler).

Es tracta d’un document ambiciós, capdavanter i elaborat col·lectivament que agrupa 242 mesures en 4 eixos estratègics i impulsa una acció transversal d’aquí al 2030 que incorpora propostes sobre els principals àmbits de la ciutat com l’habitatge, la mobilitat, l’economia, l’aigua, el verd, l’energia, la salut, la gestió de residus i el consum.

Per a més informació sobre les ciutats escollides líders en el desenvolupament de polítiques de lluita contra el canvi climàtic, consulteu el següent enllaç

Etiquetes associades a la notícia