Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Nou Skate Park a Baró de Viver

27/09/2016 10:39 h

Eduard de Vicente

Sant Andreu ja disposa del nou Parc Esportiu Urbà per a la pràctica de l’skateboarding, a la zona adjacent de la parada de metro Baró de Viver.

Dins del projecte executiu de les infraestructures del Nus de la Trinitat, ha finalitzat el projecte de construcció d’una zona d’skate polivalent i d’iniciació al barri de Baró de Viver. La seva finalitat és la pràctica de l’skate i d’altres modalitats d’esports urbans, ja que incorpora elements propis de places urbanes com bancs, escales, grades, plataformes, plans inclinats, baranes… adaptats i concebuts per a facilitar la pràctica d’aquests esports, així com altres elements específics. La dificultat reduida de la majoria de trucs, fa que sigui una pista ideal per a la iniciació de nous patinadors i esportistes urbans.

El projecte parteix de la voluntat de combinar tots aquests elements en els seus diferents formats i mides, amb la intenció, no tan sols de facilitar la pràctica d’aquests esports, sinó amb el propòsit de crear un espai públic de qualitat. Al tractar-se d’una zona molt tancada degut a la seva configuració i no ser una zona de pas, es preveu que l’àmbit serà, amb l’excepció d’algun element de mobiliari urbà, d’un ús pràcticament exclusiu per a la practica de l’skate i altres esports urbans.

S’han realitzat treballs previs de neteja i enderrocs, i després de la nova definició dels paviments i els elements patinables de la zona, els skaters ja poden gaudir dels següents elements: dunes, plataformes i plans inclinats, hubba (bancada), volcà, baranes (rail rodó i angular), euro gap, bank gap, hump ramp, sushi gap, cua d’iguana i ditch ramp. 

La pista té una àrea de 1.227,25 metres quadrats i es recargola sobre ella mateixa, i els murs perimetrals que conformen les grades i els dos focus dels extrems, serveixen tant per ajudar a crear els trucs i les rampes que s’hi recolzen, com per servir d’elements de protecció per a evitar les projeccions de taules, patinets o bicicletes fora del recinte del parc.