Nou tram de carril bici al carrer de Manso

Ja estan en marxa les obres per implantar un nou tram de carril bici al carrer de Manso, entre el carrer del Comte Borrell i l’avinguda del Paral·lel. Serà un carril bici segregat i unidireccional a la vorera de la banda de mar que permetrà millorar la connexió entre el nucli antic de Ciutat Vella i el Paral·lel a través de la superilla de Sant Antoni.

27/06/2022 19:15 h

Ajuntament de Barcelona

Els treballs duraran fins a finals d’agost i es faran en diferents fases. Les primeres actuacions consistiran a adaptar les voreres a la cruïlla del carrer de Manso amb el carrer de Rocafort i l’avinguda del Paral·lel. Posteriorment es redissenyaran les cruïlles de Manso amb els carrers de Viladomat i de Calàbria, fet que implicarà redistribuir les zones de càrrega i descàrrega, les parades de taxi i de Bicing i els contenidors.

A continuació, es traslladaran les parades de bus de la vorera de la banda de muntanya del carrer de Manso i, a partir de l’agost, es faran els treballs de pintura per redistribuir els carrils de circulació, la pavimentació i el pintat del carril bici i es col·locaran les peces separadores del nou tram d’infraestructura ciclista. Paral·lelament a totes aquestes actuacions, es treballarà per executar la semaforització del nou carril. Totes les intervencions es faran sempre mantenint habilitat un carril de circulació. 

La nova intervenció de millora de carrils bici s’afegeix a les tres que ja hi ha actualment en marxa, al carrer de Sants, al passeig de la Zona Franca i a Sant Andreu. A més, els últims mesos ja han entrat en servei sis nous trams de carrils bici a la ciutat

  • El nou carril bici de la Meridiana, entre Mallorca i Josep Estivill.
  • El tram central de l’avinguda Diagonal, entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan.
  • El de l’avinguda Diagonal, entre Pius XII i la Facultat d’Empresarials.
  • El de la gran via de les Corts Catalanes, entre Pau Claris i Marina.
  • El de la ronda del Guinardó, entre Vinyals i Cartagena.
  • El de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i Provença.

Totes aquestes actuacions formen part dels treballs per augmentar i millorar la xarxa de carrils bici de la ciutat, amb l’objectiu d’arribar a 272,6 quilòmetres el 2023. 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades