Nous grups d’acompanyament en el dol i de suport emocional oberts a tothom

La pandèmia de la covid-19, a més de generar una crisi sanitària i socioeconòmica sense precedents, també té efectes en la salut emocional i mental de la ciutadania. Per fer-hi front, ja al maig es va posar en marxa un pla de xoc en salut mental, que ara es reforça amb grups de suport emocional i d’acompanyament en el dol.

03/11/2020 13:13 h

Ajuntament de Barcelona

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 60% de la població pateix “fatiga pandèmica” després de viure durant mesos amb incerteses i restriccions. En un moment de repunt dels brots i dels contagis de coronavirus a la ciutat, s’ha reforçat el Pla de xoc per la salut mental municipal amb dues noves mesures que busquen acompanyar, alleugerir i donar suport en el dol i contribuir a millorar la salut emocional de les persones.

D’una banda, hi ha els grups de suport emocional organitzats per les cinc oficines de suport de tramitació d’ajudes, impulsats per Barcelona Activa i el Pla de barris, que es troben als districtes de Nou Barris, Ciutat Vella, Sant Andreu i Sant Martí. Seran trobades presencials i obertes dirigides per personal especialitzat. Prèviament, una psicòloga realitzarà entrevistes a les persones que en formaran part.

I, d’altra banda, s’ofereixen els grups d’acompanyament en el dol, que constaran de quatre sessions de dues hores de duració, dirigides per personal especialitzat, amb l’objectiu de tractar i compartir l’experiència del dol i la pèrdua d’una persona estimada. Aquests grups s’articularan a partir de les biblioteques Francesca Bonnemaison, Nou Barris i Sant Antoni. La inscripció es pot fer a partir del 4 de novembre trucant al número de telèfon 660 625 570 o enviant un correu electrònic a bcnsuportdol@copc.cat.

El servei Konsulta’m per a joves arriba a tots els districtes

El Konsulta’m és un servei de suport psicològic adreçat a joves i adolescents per detectar i atendre de manera preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental. En les pròximes setmanes s’ampliarà el servei amb dos nous punts d’atenció ubicats al districte de Gràcia i de l’Eixample, i així s’arribarà a tots els districtes de la ciutat.

Eines digitals amb el “Cabàs emocional”

El web municipal “Cabàs emocional” ofereix aprenentatges, recursos i activitats de suport a la salut mental i al benestar emocional; a través del web, es pot accedir a una programació d’activitats en línia que organitzen entitats de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades