Una ciutat adaptada per a una mobilitat activa i saludable

Per facilitar una mobilitat que ompli de vida els barris, la ciutat s’ha reactivat amb 501.000 metres quadrats més d’espai per als vianants, 21'3 quilòmetres nous de corredors bici i millores a la xarxa de carrils bus

16/06/2020 10:31 h

Ajuntament de Barcelona

Les actuacions que s’han executat durant les últimes setmanes atenen les necessitats ciutadanes per desplaçar-se per la ciutat en l’escenari post-covid-19, s’emmarquen en la lluita contra la contaminació i els efectes de l’emergència climàtica i reforcen un model de ciutat que prioritza la salut de la ciutadania, la vida veïnal i el comerç dels barris.

Més carrers adaptats i itineraris segurs per anar a peu

En bicicleta, sense fums a tot arreu!

Les darreres setmanes s’han habilitat 21 quilòmetres de nous corredors bici: carrils de circulació a la calçada que es reserven per a l’ús de la bicicleta i se senyalitzen amb pintura al terra. A més, el servei de Bicing s’ha ampliat amb 68 estacions noves de les 97 que hi havia previstes i ja arriba a barris de muntanya que fins ara no tenien connexió a la xarxa.

Un transport públic eficient i segur

Actuacions a disset carrils bus: segregació amb pilons, creació de més trams i ajustos per facilitar la circulació de vehicles.
Mesures al metro: informació de l’aforament per evitar aglomeracions.
-A tota la xarxa de transport públic s’ha intensificat la neteja i la desinfecció dels espais.

Beneficis d’una mobilitat activa

  • Benestar físic i emocional.
  • Impuls del comerç de proximitat.
  • Menys contaminació, aire més net.
  • Més espai públic per al veïnat.
  • Barris amb més vida.
  • Menys soroll.

Per planificar els desplaçaments per la ciutat podeu consultar el web mobilitat.barcelona. Hi podeu comprovar el temps que necessiteu per arribar a peu a qualsevol lloc, quina ruta us porta per carrers amb més espai per als vianants, quines són les millors opcions per desplaçar-vos en bicicleta o quina combinació de transport públic s’ajusta millor a les vostres necessitats.