Nova adquisició d’habitatge públic a Sant Martí

Es tracta d’un edifici de deu pisos situat al carrer de Las Navas de Tolosa que l’Ajuntament ha adquirit per 1,3 milions d’euros.

08/08/2022 11:36 h

Districte Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat comprar dues finques d’habitatges a Sant Martí i Ciutat Vella pel dret de tanteig i retracte. La de Sant Martí està ubicada al carrer de Las Navas de Tolosa i hi té deu habitatges. L’altre edifici, de quinze pisos, està al carrer de Jaume Giralt, entorn de Pou de la Figuera. En aquest darrer cas, a més, s’ha donat llum verda a la cessió d’un solar al carrer Montanyals i a l’inici del procediment per expropiar-lo.

La finca de Las Navas de Tolosa té una superfície construïda de 696 m² i s’ha comprat per 1.385.000 d’euros. En tots dos edificis, s’ha exercit el dret de tanteig i retracte, de manera que en les dues operacions els preus als quals s’ha comprat estan per sota de mercat.

Gairebé 1.400 pisos comprats des del 2015

Amb la compra d’aquestes dues finques d’habitatges a Sant Martí i Ciutat Vella, el consistori arriba als 1.349 pisos comprats des del 2015, entre els quals hi ha 43 finques senceres. Amb els habitatges adquirits, s’assegura el lloguer públic per a 3.265 persones. L’Ajuntament ha invertit des d’aleshores més de 150 milions d’euros en compres de pisos per destinar-lo a habitatge social.