Nova convocatòria de 1.239 places públiques amb un marcat accent social

El març del 2021 s’obrirà una nova convocatòria d’oferta pública de 1.239 noves places, que dona un protagonisme destacat a les especialitats socials. També es reforça l’equip humà de la Guàrdia Urbana en compliment d’un dels acords de govern del mandat, que situarà el nombre de professionals del cos en 3.500 persones, la xifra més elevada de la història.

22/02/2021 18:36 h

Ajuntament de Barcelona

S’aproven 266 places de treball social, educació social, infermeria del Servei d’Extinció i Prevenció d’Incendis, psicologia i pedagogia. També es convoquen 27 places d’ajudants de serveis auxiliars destinades a persones amb discapacitat intel·lectual i 5 places de Bombers.

Un total de 2.279 places convocades en sis anys

La convocatòria actual se suma a la del 2019, en què es van incorporar 1.417 llocs de treball públics. En total, en sis anys s’hauran convocat  2.279 places noves per reforçar tècnicament els equips i l’estructura territorial municipal, restituir vacants rellevants que es generen i millorar el repartiment de les càrregues de treball.

Les bases d’aquesta nova convocatòria introdueixen millores derivades de l’experiència dels processos anteriors i d’aportacions dels sindicats.

Una Guàrdia Urbana amb més dones i sensible a la multiculturalitat

La convocatòria de 259 places de Guàrdia Urbana incorpora novetats per tal que el cos sigui cada cop més un reflex de la societat barcelonina: amb més presència de dones agents i la inclusió de la diversitat com a actiu al cos.

Al marge de la consolidació del mèrit pel coneixement de l’anglès, sumarà punts el coneixement de tres dels idiomes més presents com a llengües maternes entre la ciutadania: el xinès, l’àrab i l’urdú.

Per primera vegada podran postergar la prova física no només les dones que estiguin embarassades en el moment de l’examen, sinó també les que acreditin estar en situació de postpart, fins a les 16 setmanes posteriors al naixement del fill o filla. La prova s’haurà de realitzar en una data anterior a la publicació de la llista de persones aspirants proposades per a la fase de formació selectiva.

Tota la informació sobre els processos d’oposicions es podrà consultar a partir de la primera setmana de març en aquest web.

Etiquetes associades a la notícia