Nova Guia per a Barcelona amb tots els recursos de l’Ajuntament per accelerar la reactivació econòmica

L’Ajuntament de Barcelona pública una guia amb les mesures i recursos per estar al costat dels sectors econòmics, teixit productiu i la ciutadania, des de la innovació, la sostenibilitat i la qualitat en el treball. Se’n distribuiran més de 24.000 exemplars impresos a mercats i comerços de tots els districtes de la ciutat, i es pot consultar i descarregar on line.

29/09/2020 12:15 h

Laia Ruiz

Davant el repte que suposa la covid-19, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un pla de suport i acceleració de la recuperació on les persones són al centre i no es deixa ningú enrere: Barcelona mai s’atura!

Dins del pla, presentem la nova Guia per a Barcelona per agrupar els recursos a l’abast de la ciutadania per formar-se reorientar-se professionalment, donar impuls als projectes, negocis  i iniciatives, també les de l’ESS. Les 55 mesures recollides s’agrupen en set pilars bàsics alineats amb els valors de l’Economia Social i Solidària:

    • Fer de Barcelona una ciutat més resilient, justa i sostenible;
    • Mantenir el teixit empresarial de la ciutat;
    • Protegir el treball i fomentar l’ocupació de qualitat;
    • Fomentar de manera prioritària el consum local;
    • Protegir i rellançar la reputació internacional de la ciutat;
    • Obrir-se als talents, a les inversions i als visitants;
    • Definir solucions transformadores amb visió metropolitana.

De la mateixa manera, els serveis s’articulen en cinc línies de suport:

    • Ajuts econòmics, subvencions i finançament. Fins a 2.760.000 euros en subvencions per l’ESS i altres 8 mesures concretes com ajuts pel lloguer, crèdits cooperatius o ajuts a la contractació, entre d’altres.
    • Assessorament. Fins a 15 serveis d’assessorament segons les necessitats del vostre projecte per donar suport a la tramitació d’ajuts, crear plans personalitzats de negoci o seleccionar els recursos adaptats a cada iniciativa.
    • Formació. Es desplega i enforteix un gran ventall d’eines formatives tant per empreses com per persones treballadores. 9 serveis de formació virtuals, presencials o mixtes, municipals o oferts per empreses com Mercabarna.
    • Promoció. A més de les campanyes de promoció, la guia inclou 16 serveis i eines per estimular l’activitat econòmica local com el Bonus Cultura, rutes temàtiques per la ciutat, el directori en línia d’empreses de l’ESS o el procés participatiu per desenvolupar l’estratègia de reactivació i enfortiment de l’ESS.
    • Canvis normatius. Per tal de fer una ciutat més fàcil i accessible a l’activitat econòmica responsable, s’han impulsat 7 canvis normatius que flexibilitzen els tràmits i terminis, com la reducció de la taxa i la pròrroga de les autoritzacions de les terrasses, o la reducció dels terminis de pagament de les factures de l’Ajuntament.

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha posat en valor que “durant aquests mesos, des de l’Ajuntament de Barcelona, hem treballat des del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE) municipal enfocant tots els nostres recursos per minimitzar els efectes de la crisi i afavorir la reactivació de la ciutat, a través del recolzament a les persones treballadores, als autònoms i també al món de la petita economia i l’empresa” i ha reblat que “la nostra principal prioritat és preservar llocs de treball i potenciar-ne la creació de nous. Per això continuarem impulsant un model econòmic propi basat en paràmetres de competitivitat, sostenibilitat i equitat, per seguir consolidant-nos com una ciutat global amb una economia dinàmica i amb capacitat per poder superar l’abans possible les dificultats generades per la Covid-19”.

Se’n distribuiran més de 24.000 exemplars impresos a mercats i comerços de tots els districtes de la ciutat. A més, la guia completa es pot descarregar, així com també es pot accedir a tota la informació de mesures de suport a la ciutadania al web.

Etiquetes associades a la notícia