Nova mesura per al benestar digital dels infants i els joves

Nova mesura de govern per millorar el benestar dels infants i joves en la relació amb les tecnologies. El pla, que té un pressupost de 6 milions d’euros, inclou 51 accions per a la prevenció de l’accés prematur i excessiu a les pantalles i les addiccions que poden provocar, així com per a la prevenció de l’accés a continguts inadequats i conductes de risc.

22/03/2024 10:38 h

Ajuntament de Barcelona

Un 47% dels infants de la ciutat d’entre 10 i 11 anys disposen d’un telèfon mòbil amb connexió a internet, i d’aquests el 42% no té cap tipus de limitació pel que fa al temps d’ús i un 75% assegura que li resulta difícil deixar d’usar el mòbil. Pel que fa als adolescents, 3 de cada 4 diuen que no tenen límit de temps per usar el mòbil.

Aquestes dades, juntament amb l’alerta dels efectes nocius que pot provocar l’ús inadequat de la tecnologia, com alteracions cognitives, mals hàbits alimentaris, problemes de salut mental o el risc de patir addiccions als dispositius mòbils, han impulsat un procés participatiu a través de la Taula de Salut Mental per treballar la mesura de govern de benestar digital.

El pla d’accions inclou 51 propostes, que es desenvoluparan en els propers 4 anys, entre les quals hi ha la creació de la figura del referent d’educació digital comunitari i educatiu, tallers preventius sobre seguretat en l’ús de la tecnologia per a infants, adolescents i famílies, el reforç de programes d’oci saludable, la promoció d’espais lliures de mòbils en equipaments municipals i l’impuls del Servei d’Orientació sobre Drogues com un servei d’assessorament, atenció i orientació per a adolescents i joves de fins a 21 anys que fan un ús excessiu de les tecnologies.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades