Nova senyalització d’angles morts als vehicles de la flota municipal

La flota de vehicles municipals ha començat a incorporar la nova senyalització d’angles morts de la DGT per advertir els usuaris i usuàries més vulnerables del perill que pot suposar situar-se a les zones no visibles quan s’aproximen a aquests vehicles de grans dimensions.

27/02/2022 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

En total seran 2.199 els vehicles que se senyalitzaran, i això ajudarà la resta de persones conductores a evitar riscos i situar-se en un lloc on siguin visibles. El senyal es col·locarà en vehicles del parc de neteja, de parcs i jardins, de manteniment de l’espai urbà, de la Guàrdia Urbana o del Servei de Prevenció Extinció Incendis i Salvament (SPEIS), entre d’altres.

La iniciativa s’emmarca en un conjunt d’accions que s’estan adoptant a la Unió Europea per reduir el risc d’accidents a partir de la millora de la visibilitat de les persones que condueixen furgonetes de repartiment, autobusos i camions. A la llarga s’hauran d’incorporar els sistemes avançats d’ajuda a la conducció a tots els vehicles.

Una mobilitat sostenible, saludable i segura

El Pla de mobilitat urbana 2024 té com a prioritat reduir la sinistralitat a la ciutat. Per impulsar una mobilitat sostenible, saludable i segura, el consistori treballa conjuntament amb la DGT i altres ajuntaments de l’Estat per definir i implantar aquesta nova senyalització d’angles morts.

La col·locació del senyal és voluntària i afecta els vehicles de transport de viatgers de més de nou places, inclòs el conductor (vehicles de categories M2 i M3, segons el Reglament general de vehicles), els vehicles de transport de mercaderies de les categories N1, N2 i N3 i els vehicles de transport de residus en l’àmbit urbà.

Etiquetes associades a la notícia