Nova temporada del Tibidabo

El parc d’atraccions inaugura el 5 de març una temporada molt especial: celebra els deu anys de l’aliança establerta amb Unicef i aprofundeix la dimensió social i solidària amb un programa de vint actes per a aquesta temporada. Aquest any es compleixen vint anys de gestió pública a càrrec de l’Ajuntament, i la nova temporada també destaca per la recuperació d’atraccions emblemàtiques, com l’Embruixabruixes, i la millora d’altres, com Virtual Express, amb unes noves ulleres de realitat virtual.

02/03/2022 14:38 h

Ajuntament de Barcelona

Pel que fa a les atraccions, destaquen la recuperació, després de dos anys, d’una de les més emblemàtiques, l’Embruixabruixes, o la incorporació d’unes noves ulleres de realitat virtual per millorar l’experiència immersiva al Virtual Express.

Quant als espectacles, el programa continua sent ampli i variat: incorpora espectacles de Carnestoltes durant els dos primers caps de setmana de març, que es tancaran amb una gran festa i una rua. I se n’estrena un de nou al Marionetàrium: La Rambla del Marionetàrium, en què més de quaranta titelles col·laboraran en una gran desfilada única a Europa. La representació, mai vista fins ara, és un homenatge al patrimoni d’Herta Frankel i a la celebració dels 75 anys de Chiquitín, la titella més antiga del Marionetàrium.

Consoliden el seu protagonisme l’espectacle de mascotes Meet&Greet Mascotes i també l’Hotel Krüeger, que tindrà el punt àlgid a l’octubre, coincidint amb Halloween i amb l’espectacle Tibidabo de por, a la plaça dels Somnis. Els vespres d’estiu es podrà gaudir de l’espectacle Làser, que el 2021 van veure més de noranta mil persones, mentre que Nadal serà també un moment especial d’espectacles i guarniments.

Compromís solidari: deu anys de l’aliança amb Unicef

Enguany se celebren deu anys de l’aliança amb Unicef, i es commemorarà amb una jornada festiva el 28 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Joc. A més, la vessant social del Tibidabo es traduirà en més de vint actes socials, en col·laboració amb entitats i associacions sense ànim de lucre com les ONG Pallapupas, la Fundació Migranodearena, AFANOC i Aprenem Autisme. Enguany a aquesta llista s’hi afegeix Educo, una ONG amb la qual s’organitzarà una jornada solidària el 15 de maig amb motiu del Dia Internacional de les Famílies.

I el novembre serà el mes dels hàbits saludables, amb la Fundació Alícia, amb tallers d’alimentació sostenible i aquest any també amb un taller d’esport en col·laboració amb els clubs Claror.

D’altra banda, el dissabte 26 de març el Tibidabo presentarà la Cursa d’Orientació del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), una competició camp a través en què els corredors i corredores han de buscar fites i reconèixer un espai desconegut.

En l’àmbit educatiu, destaca la jornada Fisidabo 2K, que tindrà lloc el 20 de maig, amb la participació de responsables del Grau d’enginyeria física de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de la UPC i Ciència 360. Aquell dia el Tibidabo es transformarà en un laboratori per a més de dos mil estudiants de quart d’ESO i batxillerat, que faran experiments de física utilitzant les atraccions del parc.

Certificació internacional i recuperació dels horaris habituals

El desembre del 2021 es va distingir el Tibidabo amb el segell EFQM 500, una certificació internacional que reconeix la gestió excel·lent, innovadora i sostenible del parc. El segell també destaca diferents iniciatives com la gestió excel·lent d’aliances amb Unicef Comitè Catalunya, la UPC, Lego o el Parc Natural de la Serra de Collserola.

Aquest reconeixement coincideix amb el vintè aniversari de la gestió pública del Tibidabo per part de l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa als horaris d’obertura, es recuperen els habituals d’abans de la pandèmia. Així, a partir de les 11.00 hores ja estaran en funcionament les atraccions del Giradabo, la Talaia, l’Avió, Miramiralls, Crash Cars, Virtual Express, Globus, Diavolo, Piratta i Muntanya Russa. I a les 12.00 hores ja obrirà tot el parc, al qual es podrà continuar accedint a través de la Cuca de Llum, el tramvia que permet l’accés al cim de la muntanya i que està inclòs en el preu de l’entrada. Des que es va inaugurar, el juny del 2021, l’han utilitzat més de 350.000 persones.