Noves escales mecàniques i ascensors als barris de muntanya

Per salvar els desnivells i millorar l’accés i la qualitat de vida als barris amb pendents pronunciats, comencen les obres d’instal·lació de deu escales mecàniques i cinc ascensors a l’espai públic. També es faran intervencions per renovar una vintena d’escales mecàniques, i quinze més es convertiran en reversibles. El cost global de les actuacions és de 25,8 milions d’euros.

29/11/2022 14:40 h

Ajuntament de Barcelona

A principis del 2019 a Barcelona hi havia 85 escales mecàniques i 46 ascensors. Amb les obres de les noves infraestructures, la ciutat tindrà vint escales mecàniques i deu ascensors més, un increment del 23%. Entre el 2019 i el 2022 s’han instal·lat onze escales mecàniques i cinc ascensors, i entre aquest any i el vinent començaran les obres de nou escales mecàniques i cinc ascensors més.

Aquestes instal·lacions permetran salvar uns 500 metres de desnivell i permetran al voltant de 10 milions d’usos anuals. Cada any les escales mecàniques de la ciutat tenen més de 22,2 milions d’usos, i els ascensors fan prop de 6,8 milions de viatges.

On s’instal·laran les nou escales mecàniques noves?

  • Cinc al carrer de les Agudes amb l’avinguda dels Rasos de Peguera (Nou Barris).
  • Dues al parc de les Glòries, per facilitar l’accés a l’estació de metro (Sant Martí).
  • Dues al passeig de la Font de la Mulassa (Horta-Guinardó).

On s’instal·laran els cinc ascensors verticals nous?

  • Dos al barri de Canyelles (Nou Barris).
  • Dos al barri de Can Peguera (Nou Barris).
  • Un al carrer del Torrent de Can Mariner (Horta-Guinardó).

Renovació d’escales mecàniques

L’any vinent també es renovaran totes les escales mecàniques de la ciutat amb més de vint anys d’antiguitat. Són un total de 22 escales mecàniques, ubicades als districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Gràcia. També es convertiran en reversibles una quinzena d’escales mecàniques dels districtes d’Horta-Guinardó, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi.

Aquestes actuacions estan finançades amb els fons europeus “Next Generation”.

Etiquetes associades a la notícia