Noves facilitats per accedir al Park Güell

Els inscrits a la plataforma Gaudir Més poden accedir-hi sense entrada ni cues a través dels lectors digitals d’empremta ubicats a tots els accessos, i s’ha habilitat un cinquè punt de control de visitants. També amb l’objectiu de descongestionar l’accés a la zona regulada del recinte i l’entorn, a partir de l’any vinent se suprimirà la venda d’entrades a les taquilles del parc durant la temporada alta.

28/06/2018 20:35 h

Ajuntament de Barcelona

L’aplicació del Pla estratègic del Park Güell 2017-2022 avança amb la posada en marxa de noves mesures per millorar l’accés al recinte, reduir les cues i evitar així la massificació de turistes a l’entorn del parc.

A partir d’ara, els 111.600 inscrits en el programa Gaudir Més, que permet l’accés gratuït al parc i a altres espais de la ciutat, podran entrar a l’eix monumental sense fer cues ni passar per taquilla. Un nou sistema de lectura digital d’empremta, ubicat a tots els accessos de la zona regulada, permetrà identificar-los i agilitar la visita. A més, s’han ampliat a cinc, un més que fins ara, els punts de control de visitants.

A partir de l’any vinent, la venda d’entrades durant la temporada alta es farà exclusivament per internet o des dels caixers automàtics instal·lats a les parades de metro de Vallcarca i Lesseps. L’objectiu és evitar les aglomeracions i cues que es produeixen amb els visitants que s’apropen al recinte sense entrada.

Un parc del veïnat

L’objectiu del Pla estratègic del parc és recuperar l’espai per a l’ús dels veïns i les veïnes, millorar la integració amb els barris i protegir aquest entorn, minimitzar els efectes de les aglomeracions i protegir el patrimoni monumental i natural.

Entre el 2018 i el 2019 hi ha previstes diverses actuacions com ara crear noves zones d’estada, renovar l’àrea de parcs infantils, adequar i racionalitzar els camins, fer un projecte de control dels accessos, restaurar diversos elements monumentals com el banc de la plaça de la Natura o la font de Sant Salvador, renovar la senyalització del parc, elaborar projectes per a diversos àmbits i fer millores en la comunicació.

A més, dins del pla de millorar l’entorn, s’executaran diverses actuacions als districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. Entre d’altres, es licitaran les obres per construir una nova àrea de jocs infantils al carrer de Sant Cugat i la urbanització dels carrers de l’Alguer i d’Antequera.

Des de la posada en marxa del pla estratègic, s’han executat actuacions per valor de 4,7 milions d’euros i se n’invertiran 10,2 fins al 2019. En total, el pla té un pressupost global de 24,9 milions d’euros.

Actiu l’ens de governança del parc

Representants municipals, grups polítics, entitats veïnals, representants de les propietats vinculades al parc i diversos experts configuren el Consell del Grup d’Impuls i Seguiment de la Mesura de Govern del Park Güell que ja s’ha posat en marxa.

L’objectiu és que tots els actors participin de la presa de decisions, així com controlar l’aplicació del pla per enfortir els lligams de la ciutadania amb el parc i invertir la imatge d’icona turística.

Notícies relacionades