Noves mesures: l'aforament als comerços passa al 50% i s'amplia l'horari de la restauració

Aquest 22 de maig, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/1587/2021, que incorpora la flexibilització d'algunes restriccions vigents en el cas del comerç i la restauració. Pel que fa a l'aforament màxim permès als establiments comercials, a partir del 24 de maig s'amplia fins al 50%. Quant als establiments de restauració, la resolució permet ampliar l'horari de servei als locals de restauració, l'aforament interior fins al 50%, ampliar a 6 el nombre màxim de comensals per taula i restablir el consum en barra amb distància d'1,5 metres. T'ho resumim.

25/05/2021 12:01 h

Marc Amat Vilà

L’aforament dels comerços, al 50%

La resolució prorroga de nou totes les mesures referents al sector comercial vigents fins ara. Tot i així, incorpora una novetat important: si fins ara els comerços tenien limitat l’aforament al 30%, ara podran ampliar-lo fins al 50%.

Així doncs, lobertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall queda condicionada al fet que es redueixi al 50% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la covid-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT. L’horari màxim de tancament de l’establiment segueix fixat a les 10 de la nit.

Centres comercials, també amb l’aforament al 50%

La nova resolució segueix permetent l’obertura dels centres comercials, però respectant també els següents requisits:

  • Cal que redueixin al 50% l’aforament permès.
  • Horari màxim d’obertura, fins a les 10 de la nit.
  • A més, han d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos que garanteixin les mesures de control d’aglomeracions. L’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans ha d’estar restringit.
  • Cal que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades.
  • Sempre cal que compleixin estrictament les mesures previstes en el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

La restauració ja pot tornar a servir sopars

Concretament, amb la nova resolució la restauració pot servir a les taules amb una franja ininterrompuda, de les sis del matí fins a les dotze de la nit. Pel que fa a l’aforament, s’amplia fins al 50% en espais interiors, que han d’estar sempre ben ventilats. S’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. En el cas de les terrasses, l’aforament és del 100% i s’han de garantir també els dos metres de distància. El consum s’ha de fer sempre a la taula o en barra, que ja passa a estar permès.

Una altra de les novetats és que el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules passa de 4 a 6, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Alhora, s’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula ha de permetre que es garanteixin aquestes distàncies. Cal recordar que totes aquestes condicions s’apliquen també als establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Etiquetes associades a la notícia