Mesures per reduir la contaminació acústica a les zones més tensionades

El soroll és el segon factor ambiental que més impacte té en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire. Per aquest motiu, el districte de l’Eixample, entre altres districtes, treballarà properament en l’activació de noves mesures per reduir la contaminació acústica a les zones més tensionades.

13/07/2022 16:16 h

Ajuntament de Barcelona

Els resultats obtinguts dels sonòmetres instal·lats a diferents places i carres de la ciutat mostren que, en els punts analitzats durant les darreres setmanes, se superen en 3 decibels els límits permesos de nit de manera continuada. És per això que, a partir d’ara, els districtes implicats treballaran per poder implantar plans de reducció de soroll adaptats en cada cas per tal de minimitzar l’impacte acústica en aquests espais.

En concret, a l’Eixample, s’han mesurat els nivells de soroll al carrer d’Enric Granados. Pel que fa al conjunt de ciutat, també s’han analitzat les zones següents: la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer de l’Almirall Churruca, la rambla del Poblenou, el carrer de Rogent, el carrer de l’Allada-Vermell, el carrer Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, el triangle lúdic i les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució.

Les dades obtingudes faran possible que es puguin considerar aquests espais com a zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN) i permetran aplicar-hi plans de reducció de la contaminació acústica adaptats a les necessitats específiques de cada cas.

La implantació de les ZATHN forma part del Pla de mesures contra la contaminació acústica 2022-2030, que recull un seguit d’actuacions per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a Barcelona.

A més de les zones esmentades, està previst comprovar el soroll amb sonòmetres en d’altres places i carrers de la ciutat, com als jardins de la Mediterrània, a Sants-Montjuïc, i al carrer d’Hilari Salvadó, a Ciutat Vella.

L’objectiu és mesurar els nivells acústics de nit en aquests punts per comprovar si se superen els límits legals i si els districtes han d’aplicar també plans específics.

Una campanya de sensibilització

Els treballs d’anàlisi dels nivells de soroll i de les mesures per limitar-los s’estan desenvolupant paral·lelament a la campanya de sensibilització per reduir el soroll nocturn “De nit, respect” i a la presència d’informadors als carrers i a les places.

Més informació