Noves ubicacions per a les parades de bus de les línies regulars supramunicipals de la ronda de la Universitat

Les parades de les línies de Lleida-Berga-Puigcerdà (1 línia), Olesa-Manresa (3 línies), Castelldefels - Port Ginesta (1 línia), les del Maresme que no són exprés (3 línies) i les del Garraf (3 línies) es reubicaran a les estacions d’autobusos existents o en àmbits de menys afectació per a l’entorn. Amb aquesta intervenció es reduiran prop del 60% de les expedicions que tenen lloc en aquest espai.

28/01/2021 19:11 h

Ajuntament de Barcelona

En el conjunt de moviments que es realitzen diàriament a l’interior de la ciutat, un nombre elevat de desplaçaments són efectuats per autobusos i autocars de línies regulars supramunicipals.

Però, en alguns punts de la ciutat, la ubicació de les terminals de línia a l’espai públic pot suposar un impacte important sobre el veïnat de l’entorn, que està més exposat al soroll, la congestió, la contaminació o les aglomeracions a les voreres.

És el cas de la ronda de la Universitat, on el creixement de la utilització del transport públic ha provocat una concentració important d’autobusos i una gran demanda de persones usuàries.

Per donar resposta a aquesta situació i millorar el servei, a petició de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han acordat amb el consistori municipal noves ubicacions per a les terminals de les línies regulars supramunicipals que hi ha actualment a la ronda de la Universitat.

Així, a partir del 8 de febrer, coincidint amb la segona fase dels treballs de remodelació de la ronda de la Universitat, es desplaçaran les terminals d’onze de les quinze línies que operen a la ronda:

  • Línia Lleida, Berga i Puigcerdà (1 línia): es trasllada a l’estació del Nord. S’inclouen noves parades de pas al passeig de Gràcia (a l’alçada del carrer de la Diputació) i a la Gran Via de les Corts Catalanes (a l’alçada del carrer de Balmes). Està operada per Alsa.
  • Línies Olesa-Manresa (3 línies: Barcelona-Abrera-Olesa-Manresa, e22 exprés Manresa i e23 exprés Olesa): es traslladen a la plaça de la Reina Maria Cristina i s’habilita una parada de pas a la Gran Via de les Corts Catalanes (a alçada del carrer de Balmes). Estan operades per Hispano Igualadina (Monbus).
  • Línia Castelldefels – Port Ginesta (1 línia: L94): es trasllada a l’estació de Sants. Està operada per Mohn.
  • Línies Maresme no exprés (3 línies: C3 Vilassar de Dalt, C4 Premià de Mar i C6 Cabrils): es traslladen a la Gran Via de les Corts Catalanes (a l’alçada del carrer de Pau Claris). Estan operades per Empresa Casas (Moventis).
  • Línies Garraf (3 línies: e14 Sant Pere de Ribes, e15.1 Vilanova i la Geltrú i e16 Sitges): es traslladen a la Gran Via de les Corts Catalanes (a l’alçada del carrer d’Aribau). Estan operades per Cintoi Bus.

Amb aquesta intervenció es reduiran prop del 60% de les expedicions que tenen lloc en aquest espai i es disminuirà de manera considerable l’impacte en aquest àmbit. Alhora farà més eficients els serveis regulars de transport públic supramunicipal en superfície.

Etiquetes associades a la notícia