Noves vies per potenciar la projecció internacional de les empreses ‘scale-up’

Un total de quinze companyies ‘scale-up’ i les dues empreses unicorn de la ciutat han treballat conjuntament propostes que facilitin les connexions amb inversors i entorns internacionals com Silicon Valley o Londres.

22/09/2021 14:42 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’una del seguit de taules amb empreses de diferent naturalesa que es duen a terme per aconseguir que la ciutat sigui capaç de generar més scale-ups, empreses amb models en creixement anual constant que volen escalar el seu negoci, i nous unicorns, empreses que tenen més de mil milions de dòlars. Això permetria crear més ocupació de qualitat i més riquesa a la ciutat.

En els propers mesos estan previstes més taules, en aquest cas amb pimes i professionals, clústers, parcs científics i tecnològics i instituts de recerca i investigació, amb la finalitat d’engegar projectes de reactivació econòmica que acompanyin el desenvolupament sostenible i digital de la ciutat en els pròxims anys.

A Barcelona hi ha ara mateix 86 empreses scale-up, que des del 2018 han generat 9.100 llocs de treball. Els sectors que més n’aglutinen són, per exemple, la salut, l’alimentació, el transport o els productes i serveis per a la llar. Pel que fa a les empreses unicorn, a Barcelona n’hi ha dues, Glovo i Wallabox, tot i que n’hi ha catorze que es troben a les portes de ser-ho, com Travelperk, Socialpoint, Wallapop o Belvo.

Etiquetes associades a la notícia