Novetats en l'oferta educativa per al curs 2017-2018

16/02/2017 16:24 h

Districte Les Corts

El Consorci d’Educació de Barcelona ha presentat l’oferta inicial dels ensenyaments obligatoris per al curs 2017-2018 basada en els principis de proximitat, qualitat i equitat. Algunes de les novetats impliquen el districte de les Corts.

Les famílies de Barcelona tindran el proper curs 2017-2018 cinc escoles públiques, un institut i tres instituts escola de nova creació. L’oferta escolar pretén garantir oportunitats educatives a tothom.

Cinc noves escoles, una a les Corts

Entre les novetats del proper curs destaquen la creació de cinc noves escoles públiques:

  • Al districte de les Corts es crea l’Escola Anglesola fent transició amb l’Escola Ausiàs March que el curs vinent no oferirà P3.  Aquest nou centre educatiu iniciarà el curs a les instal·lacions de la biblioteca Can Rosés.
  • Al districte de Gràcia, es crearà l’Escola Gràcia.
  • Al barri de l’Esquerra de l’Eixample iniciaran les escoles Eixample II; Cartagena.
  • També es crea l’Escola Flor de Maig al districte de Sant Martí, provinent dels dos grups addicionals de P3 de l’Escola Llacuna del Poblenou.

Oferta inicial infantil i primària

L’oferta educativa de les etapes d’Educació Infantil i Primària s’ha programat per tal de que cada zona d’escolarització pugui donar resposta a les necessitats de la seva població.

L’oferta serà la següent:

  • Les escoles Anglesola, Eixample 2, Gràcia i Flor de Maig obriran portes amb dues línies cadascuna. L’Escola Cartagena, en tindrà tres.
  • L’Escola Entença oferirà dos grups, un menys que el curs passat.
  • Al districte de Sant Martí, l’Escola Antoni Brusi acollirà un grup addicional.

Oferta inicial a l’ESO

A Educació Secundària augmentarà l’oferta de primer d’ESO per continuar avançant en la millora del pas entre escoles i instituts públics. Estan previstos un total de 6 grups addicionals als instituts Joan Boscà a les Corts, Poeta Maragall a l’Eixample, Juan Manuel Zafra, Icària, Maria Espinalt i Joan d’Àustria a Sant Martí.

En la línia de l’aposta per l’educació integral i amb l’objectiu de facilitar el trànsit entre primària i secundària, obriran també tres instituts escoles per a alumnat de 3 a 16 anys: dos a Nou Barris (Antaviana i Trinitat Nova) i una a Sant Andreu (El Tiler).

Sessions informatives a la Seu del districte: “Barcelona, una nova escola per a tothom”

Enguany i com a novetat, a banda de les jornades de portes obertes i l’enviament d’informació a les famílies, s’han organitzat una sèrie de sessions informatives als districtes per a les famílies dels infants nascuts el 2014 i que s’han d’incorporar al sistema educatiu.

Al districte de les Corts la cita serà el proper 28 de febrer a les 17h a la Sala de Plens de la Seu del districte (Plaça Comas, 18).