Oberta la convocatòria als premis internacionals Collide, d’art i ciència

Ja s’ha obert la tercera edició dels guardons Collide, organitzats pel programa d’arts del Laboratory Art at CERN (laboratori europeu de física de partícules, amb seu a Ginebra). L’artista o col·lectiu artístic seleccionat rebrà una beca de residència de tres mesos totalment finançada per passar dos mesos al CERN, a Ginebra, i un altre a Barcelona, on podrà ampliar la recerca i contactar amb els laboratoris científics de la ciutat, alhora que gaudirà de l’estada al centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar, de Barcelona.

07/10/2021 13:18 h

Ajuntament de Barcelona

Els premis internacionals Collide, oberts a qualsevol persona o col·lectiu artístic del món i part del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, arriben enguany a la tercera edició amb l’objectiu de fomentar la intersecció d’art, ciència i tecnologia. En aquest sentit, permeten la interacció, entre altres perfils professionals, amb físics de partícules, enginyers, experts en tecnologies de la informació o personal de laboratori.

Després de l’èxit de presentació de candidatures per poder gaudir d’aquest premi, que ofereix una residència artística de recerca de tres mesos (dos d’ells a Suïssa i un al centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar, de Barcelona), aquest 4 de novembre se celebrarà el Collide Info Day, per aclarir dubtes i plantejar preguntes als equips científics, així com per conèixer de primera mà les guanyadores de l’edició anterior, el col·lectiu format per dues artistes amb base a Filadèlfia (EUA) Black Quantum Futurism.

La data límit de presentació de candidatures és el 22 de novembre. En l’edició passada s’hi van presentar 564 propostes de projectes de 79 països.

El premi Collide està organitzat pel programa d’arts del Laboratory Art at CERN, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia