Oberta la convocatòria de la nova edició dels premis Montserrat Roig

Un any més el consistori premia el periodisme i la comunicació social de Barcelona. Del 17 de febrer al 16 de març es poden presentar les candidatures als premis Montserrat Roig, que celebren la cinquena edició consecutiva amb aquest nom i promouen la informació periodística de qualitat sobre temes socials de la ciutat.

17/02/2022 12:31 h

Ajuntament de Barcelona

La nova edició dels premis Montserrat Roig manté les quatre categories de les edicions anteriors: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i el premi especial del jurat.

Els premis estan dotats amb 40.000 euros en total, que es distribuiran en sis premis, amb petites novetats. Tant la categoria de periodisme social com la de comunicació social distingiran els dos millors treballs de cada categoria amb 7.000 euros i donaran dos segons premis de 3.000 euros. En la categoria de promoció a la investigació periodística, es premiaran els dos millors projectes amb 10.000 cadascun. El premi especial del jurat, com en edicions anteriors, no té dotació econòmica.

Requisit per a les candidatures

Els projectes que es presentin a les categories de periodisme social o comunicació social s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2020 i el 15 de desembre de 2021.

Pel que fa als projectes d’investigació periodística, disposaran d’un termini màxim d’un any a partir de la data d’atorgament del premi, durant el primer semestre del 2022. En aquesta categoria aquest any les propostes són més obertes i els treballs poden tractar qualsevol dels temes següents: sectors laborals feminitzats i precaritzats, les cures, discursos d’odi i la digitalització i les tecnologies per a l’accés a serveis i prestacions de dret.

Els treballs que es presentin hauran d’estar relacionats amb la ciutat de Barcelona, tant pel que fa al tema tractat com pel que fa al públic objectiu o el marc d’incidència. Al web trobareu tota la informació sobre els premis Montserrat Roig i el procés d’inscripció.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia