Primera Jornada sobre Bones Pràctiques en la Inclusió Esportiva

16/03/2018 10:34 h

Institut Barcelona Esports

L’Institut Barcelona Esports (IBE), mitjançant el programa Barcelona Esport Inclou, aposta per la promoció dels drets humans de les persones amb discapacitat, en un règim d’igualtat d’oportunitats amb la resta de la població. 

Coneixedor de les necessitats formatives en aquest àmbit educatiu i de lleure, l’IBE, en col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació i l’Institut de Desenvolupament Professional (ICE-IDP) de la Universitat de Barcelona (UB), ha organitzat, el 20 de març, una primera Jornada sobre Bones Pràctiques en la Inclusió Esportiva, amb el lema “Pluridiscapacitat i dret a la inclusió en l’educació física i el lleure esportiu. Realitat o utopia?”. Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l’encarregada d’iniciar l’esdeveniment i ha estat present a totes les conferències.

L’objectiu d’aquesta jornada ha estat oferir un marc de reflexió sobre com la inclusió, plena i sense excepció, resulta essencial per a la transformació tant del sistema educatiu com de la societat. S’aposta fermament per una educació inclusiva sense límits, que sumi capacitats en l’ambient natural de grup en un model d’escola i de lleure inclusiu, i per tant de disseny universal.

Les jornades s’adrecen especialment a mestres i professorat d’Educació Física i d’Educació Especial, tècnics esportius i educadors de lleure, mestres de primària i professorat de secundària, directors d’escola i de lleure, i fisioterapeutes i personal auxiliar d’Educació Especial, entre d’altres. 

Les conferències de l’esdeveniment han estat les següents:

 • Beneficis d’una inclusió sense límits. Dr. Ignasi Puigdellívol Aguadé. Catedràtic d’Educació Especial de la UB.

 • La inclusió a l’aula: interroguem l’experiència. Dr. Jesús Soldevila Pérez. Professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic-UCC.

 • Programa JUGUEM!: La inclusió com una oportunitat en educació física i en les activitats físicoesportives de lleure.
  Dra. Merche Ríos Hernández. Professora de la Facultat d’Educació de la UB.
  Patricia Burgos Nuñez. Fisioterapeuta d’ASPACE.
  Tate Bonany Jané. Directora de la direcció tècnica de l’Associació JOCVIU.
  Maria Galindo Jiménez. Mare de Sergio.
  Gemma Pintó Longas. Coordinadora d’inclusió de l’AE l’Eixample.
  Raul Romero Muñoz. Mestre d’Educació Física de l’Escola Collserola.
  Laura Tomàs Canalís. Mestra d’Educació Física de l’Escola Decroly.

 • La inclusió de l’alumnat amb pluridiscapacitat a l’educació física escolar i a les activitats fisicoesportives en el lleure: realitat o utopia? Dra. Carme Panchón Iglesias. Directora adjunta de l’ICE-IDP de la UB.

Etiquetes associades a la notícia