Obre Barcelona Cuida, un nou espai al voltant de l’àmbit de la cura

11/04/2019 12:05 h

barcelona.cat

Barcelona Cuida ja ha obert les seves portes. Es tracta d’un centre pioner a la ciutat de Barcelona que vol donar visibilitat a tots els recursos existents a la ciutat en l’àmbit de la cura i posar-los a l’abast de tothom. L’espai s’ubicarà provisionalment a l’Avinguda Marquès de l’Argentera, 22.

Què entenem com a cura? La cura és un concepte ampli que engloba totes les activitats que es fan per donar resposta a les necessitats físiques, psicològiques i emocionals d’una o més persones tant en l’esfera privaeda com en l’esfera pública. Però sobretot és una activitat que unes persones duen a terme vers unes altres persones.

En aquest sentit, Barcelona Cuida – Espai d’Informació i Orientació vol ser un equipament de referència per facilitar la informació a la ciutadania sobre tots els serveis i recursos disponibles al territori, sensibilitzar a la ciutadania en relació a les cures i promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre tots els agents del territori. El centre és una de les actuacions previstes en la Mesura de govern per a la democratització de les cures (2017-2020) i en l’Estratègia de ciutat de suport a les persones que cuiden familiars.

A qui s’adreça?

A Barcelona, dues de cada cinc persones cuiden una altra persona de la seva xarxa familiar i hi ha més de 55.000 persones donades d’alta en el règim «treball a la llar» de la Seguretat Social». És per això, que Barcelona Cuida s’adreça tant a persones que tenen cura de familiars o persones properes; com a persones cuidadores de professionals de la llar; professionals socials, comunitaris i de la salut; entitats de l’àmbit de la cura i persones que vulguin planificar la seva cura. L’espai els ofereix, a diferents nivells i atenent a les seves necessitats, informació i orientació sobre la pròpia cura, sobre possibilitats d’ocupació i formació professionalitzadora, assessorament legal i jurídic i suport emocional per a les persones cuidadores.

L’espai Barcelona Cuida, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, 22, romandrà obert de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30h i de 15.00 a 18.30h, així com el primer cap de setmana del mes (dissabte, de 16.00 a 19.30h, i diumenge, de 10.00 a 13.30h). Les persones interessades en fer qualsevol consulta també s’hi podran adreçar via correu electrònic o a través del telèfon.

També podeu consultar la seva programació d’activitats a l’apartat «Agenda» de l’equipament

Més informació