Obre el nou centre de primera acollida per a persones sense llar de la Zona Franca

El centre per a persones sense llar ha entrat en funcionament aquest mes d’octubre després d’estar quinze mesos en obres. S’ha construït un edifici annex a les instal·lacions que ja existien per adaptar l’equipament a un model d’atenció més individualitzada centrat en l’acompanyament i el foment de l’autonomia de la persona atesa.

05/10/2022 09:59 h

Ajuntament de Barcelona

La remodelació integral de l’equipament, que ha suposat una inversió municipal de 7,02 milions d’euros, ha permès passar de 1.065 metres quadrats en una única planta, que allotjava 100 persones en habitacions comunitàries, a un centre de 2.767 metres quadrats amb la mateixa capacitat d’allotjament però amb habitacions amb més privacitat (individuals o com a màxim de quatre persones) i sense lliteres.

Un cop s’hi traslladin les persones residents, se’n reformaran els espais comunitaris i exteriors. Quan s’acabin les obres, a partir de l’abril del 2023, el servei d’atenció diürna disposarà de més espai i capacitat d’atenció, amb un nou servei d’higiene i dutxes amb capacitat per a 70 serveis diaris, un servei de menjador amb capacitat per a un màxim de 100 àpats diaris, a més del de les persones allotjades, i un hort comunitari, entre d’altres.

El centre de primera acollida de la Zona Franca, que està obert durant les 24 hores del dia cada dia de l’any, està gestionat per l’empresa Suara Serveis SCCL i atén homes majors d’edat en situació de sensellarisme, amb problemes socials o de salut i amb la voluntat d’iniciar un pla individual de millora. L’equipament permet acollir persones amb animals de companyia.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades