Obre el primer centre de vacunació massiva a Fira Barcelona

Per accelerar la vacunació de la covid-19 i descongestionar els centres d’atenció primària, el Pavelló 4 de Fira Barcelona es convertirà, a partir del 30 d’abril, en un centre de vacunació massiva. És el primer de tot Catalunya, amb capacitat per administrar fins a 120.000 vacunes a la setmana. Aquest espai se suma a la cinquantena d’espais municipals habilitats per l’Ajuntament de Barcelona com a espais de vacunació de la covid-19. Avui, 26 d’abril, s’hi ha realitzat una prova pilot per vacunar un miler de persones d’entre 60 i 69 anys.

26/04/2021 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

El cap de setmana del 30 d’abril al 2 de maig es preveu vacunar al Pavelló 4 de Fira Barcelona unes 6.000 persones amb la vacuna de Pfizer. Es preveu que en les pròximes setmanes es pugui augmentar el nombre de dosis fins a arribar a les 120.000 vacunes setmanals.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la Generalitat de Catalunya quatre grans espais que es podrien convertir en nous punts de vacunació massiva a mesura que arribin més dosis de les vacunes. Són el Poliesportiu Francisco Calvo, el Parc Tecnològic de Nou Barris i el Centre Cívic La Sedeta i el Fòrum-Besòs. Els tres primers ja funcionen com a punts de vacunació de la covid-19.

Aquests espais se sumen a la cinquantena d’equipaments municipals cedits al Departament de Salut per accelerar el ritme de vacunació. Són un total de 36 equipaments municipals i 15 mòduls que s’han instal·lat en diferents terrenys amb llicència municipal. En la gestió d’aquests espais hi treballen 62 auxiliars i agents cívics del consistori.