Obre les portes el nou CAS Baluard a l'edifici Peracamps

El nou centre s'ha inaugurat aquest dilluns a l'edifici Peracamps, a l'avinguda de les Drassanes, 13. La nova seu oferirà tota la cartera de serveis per atendre persones amb problemes de drogodependència, en especial el tractament per addicció a l'alcohol.

02/10/2017 16:00 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta nova seu, el Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) Baluard pot ampliar la cartera de serveis i ofereix un tractament integral pel que fa a addicions per consum de cocaïna o heroïna, i també per alcohol, a més dels serveis de reducció de danys que ja feia. Gràcies al trasllat, es podrà ampliar fins a un 30% la quantitat de persones que comencen el tractament per drogodependència, ja que s’espera poder fer el seguiment de 170 nous pacients mensuals, que s’afegiran als més de 600 que ja hi ha actualment.

Al CAS Baluard de Drassanes es portarà a terme a partir d’ara l’avaluació, el tractament, l’atenció mèdica i terapèutica, la derivació a recursos, els tallers, l’educació sanitària, el treball comunitari, les tasques de reducció de danys i l’atenció a necessitats socials bàsiques, entre altres.

La nova ubicació també suposa una millora important per als pacients del barri del Raval, que ja no hauran de desplaçar-se a altres CAS com el de Lluís Companys o el de la Barceloneta per seguir els tractaments per addiccions.

El nou espai

El nou CAS Baluard té un total de 530 metres quadrats repartits en dues plantes i un soterrani. Se n’han millorat substancialment les condicions de seguretat i la qualitat de l’espai amb relació a les que tenia fins ara. Les dependències principals són les consultes mèdiques i els despatxos, l’espai per a teràpies individualitzades i de grup, un saló social, dutxes, àrees de magatzem i una zona específica per al personal.

El centre porta a terme un intens treball de salut pública, però també comunitària, amb el desplegament d’agents de salut al carrer i en contacte permanent amb el territori, tant amb institucions i taules de coordinació com amb el veïnat i el comerç local.